Šťáva z květů černého bezu
Už naše prababičky věděly, jak ze základních surovin připravit dokonalé pohoštění. Pokud máte dostatek bezových květů a nechcete je všechny použít na řízky, připravte si lahodnou šťávu podle našeho receptu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 738 kJ / 12 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 021,96 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťáva z květů černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48xJ
Moje poznámka
Šťáva z květů černého bezu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48xJ
Nejnovější recepty
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 9 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 28 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 50 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 54 minutami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 1 hodinou
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
černý bez,
bezová štáva za studena,
černý bez květ,
bezova stava,
bezová štáva¨recept,
černý bez recepty,
sirup z černého bezu,
bezová šťáva recept,
bez černý květ,
černý bez květ recepty,
sirup z květů černého bezu,
květ černého bezu,
květ černého bezu recepty,
bezinková šťáva,
bezová štáva z plodů,
bezová šťáva recepty,
květy z černého bezu,
recept na bezovou štávu,
stava z bezinek,
květy černého bezu
Suroviny:
květy černého bezu,
voda,
kyselina citronová,
citron,
cukr,
Komentáře (40)
•1,2 kg cukru
•6-10 květů černého bezu
•citron
Převaříme vodu s rozpuštěným cukrem a necháme vychladnout. Přidáme květy černého bezu a citron pokrájený na plátky (bez jader).Nejlépe dáme kvasit do demižonu s kvasnou zátkou popřípadě do sklenice a převážeme celofánem. Necháme kvasit dokud nepřestane víno bublat(asi 6 týdnů) a pak slijeme do láhví.Uchováváme v chladnu a temnu.
Odpoledne jdeme trhat co se ještě dá
Vaclav Fronek:
nevím, jestli by ta kyselina citronová stačila, časem by to asi začalo kvasit...a já jako správný troškař bych si chtěla nadělat několik litrů do foroty