Hříbková omáčka
Dobrá houbová omáčka s krásnou barvou z darů lesa. S polentou nebo těstovinami vám v ní maso ani chybět nebude. Můžete si jí připravit po celý rok ze surovin které moc nestojí a nebude vám po ní těžko.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 477 kJ / 353 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,50 g |
| Tuky | 21,64 g |
| Vláknina | 22,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 431 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 19,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbky zalijte jedním a půl šálkem vlažné vody a nechte 1/2 hodiny nabobtnat.
Krok 2: Na oleji orestujte oloupaný nasekaný česnek, přidejte bylinky, sůl, pepř a zalijte rajčatovou šťávou.
Krok 3: Hříbky scedíme přes plátýnko a pokrájíme nadrobno. Vodu nevyléváme.
Krok 4: K orestovanému základu přidejte hříbky a přiveďte k varu. Postupně dolévejte vodu z hříbků a duste asi 20 minut. Omáčka by neměla být příliš řídká. Podávejte s polentou nebo těstovinami.
Zveřejněno 18. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hříbková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBjv
Moje poznámka
Hříbková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBjv
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 38 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezpracný perník
Fitulka před 23 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 44 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 1 hodinou
Bůčkový nářez
Stanas před 1 hodinou
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 3 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 3 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Tématické fráze:
hribkova omacka,
hříbková omáčka se smetanou,
hříbková smetanová omáčka,
hříbková omáčka recept,
hribkova omacka ke steaku,
smetanová hříbková omáčka,
recept na hříbkovou omáčku,
hřibkova omáčka ke steakum,
smetanovo hříbková omáčka,
hříbková omáčka na smetaně,
recept hřibková omáčka,
omáčka hříbková,
hříbková omáčka na steaky,
recepty hříbková omáčka,
smetanovo-hříbkova omáčka,
hříbková omáčka s těstovinami,
hříbková omáčka na steak,
výborná hříbková omáčka,
hřipková omáčka,
hříbková
Suroviny:
hříbky sušené,
česnek,
olej olivový,
tymián,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý,
šťáva rajčatová
Komentáře (8)
Jinak díky jedné zdejší kuchařince (hosta) už sušené houby nenamáčím vůbec, rovnou bez namáčení s nimi pracuji, jsou chutnější. Takže v tomto receptu je můžete rovnou přidat k základu a duste.
Recept bude výborný, líbí se mi i fotka