Roastbeef
Dorůžova upečený a tence nakrájený roastbeef je prubířský kámen mnoha kuchařů. Recept je podrobně popsaný, aby se vám podařil hned napoprvé. Tak s chutí do toho, kupte kvalitní maso a zkuste roastbeef podle nás.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 210 kJ / 1 484 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 213,90 g |
| Tuky | 67,70 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 450 mg |
| Sodík | 730 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 4,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den před přípravou očištěné a odblaněné maso osolíme, opepříme, pokapeme portským, pomažeme hořčicí a vmasírujeme tymiánové lístečky. Uzavřeme do mrazícího sáčku a uložíme alespoň na 12 hod odpočívat do lednice.
Krok 2: Zhruba 3 hodiny před přípravou maso z lednice vyndáme, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 120 °C.
Krok 3: Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm ze všech stran zprudka opečeme zlehka osušené maso. Opékání by mělo trvat dohromady cca 5 min.
Krok 4: Pak uložíme do pekáče a pečeme asi 45-50 min.
Krok 5: Hotový roastbeef necháme alespoň půl hodiny odpočívat, aby se šťáva rovnoměrně rozložila a maso bylo křehké a šťavnaté.
Zveřejněno 4. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
Moje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q6N3
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 4 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 5 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Tématické fráze:
rosbeef,
rosbeef jak na nej,
rosbeef recept,
anglický roastbeef pohlreich,
anglický roastbeef,
anglický roastbeef recept,
rostbif podle pohlreicha,
roastbeef podle pohlreicha,
recept na anglický rostbíf,
roastbeef pohlreich,
rostbeef podle pohlreicha,
hovezi roastbeef,
rosbief,
roustbeef,
roastbeef recept pohlreich,
anglický rosbeef,
rozbeaf,
rozbeef,
anglický rostbíf podle pohlreicha,
rostbif
Suroviny:
roštěnec nízký,
víno portské,
olej olivový,
tymián čerstvý,
hořčice hrubozrnná,
sůl mořská,
pepř mletý
Komentáře (67)
Pekla jsem na mřížce a odkryté cca 55 min na 130 stupňů. Byl vynikající a kilo masa zmizelo rychlostí blesku.
Kvalita výstupu tkví v mase - maso bylo opravdu z nízkého roštěnce a z mladého kusu.
Recept doporučuji.
děkuji za recept - dopadl báječně. Jen dle velikosti masa (1,8kg) a znalostem naší trouby jsem upravil dobu úpravy na 80 min. Maso bylo červeňoučké a štavnaté
Děkuji za super recept.
Díky za zájem, vyzkoušej, určitě budeš spokojená, byl to můj první pokus a vyšel
to by měl můj syn radost.
Chci se zeptat na kolik stupňů si to pekla?
A ještě to maso necháváš odpočívat v troubě nebo už ho vyndáš?
Jinak dávám+5 bodíků
yanull:Jaňulko, maso mám z místní..tedy z vedlejší dědiny... z BIO farmy, její spolumajitelka je naše pacientka a když poráží vždycky prodávají, objednávky mají půl roku dopředu a dělají tzv balíčky
asi na 1300 Kč