Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 142 kJ / 3 619 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,85 g |
Tuky | 213,62 g |
Vláknina | 14,64 g |
Cholesterol | 175 mg |
Sodík | 7,60 g |
Sůl | 19,00 g |
Sacharidy | 370,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Gnocchi uvaříme v osolené vodě (jakmile vyplavou na hladinu, tak je scedíme).
Krok 2: Rozpálíme suchou pánev a vhodíme na ni kostky (zhruba 1x1cm) slaniny. Necháme ji pustit tuk a opečeme dokřupava.
Krok 3: Přidáme gnocchi, promícháme a zlehounka krátce osmažíme. Stáhneme z plotýnky a přimícháme nasekanou zelenou cibulku, kterou necháme v horkých surovinách zavadnout. Podle chuti dosolíme.
Krok 4: Do kastrůlku vložíme povidla a demi glace, zalijeme vodou či vývarem, dobře promícháme a necháme chvilku probublávat a redukovat. Zahustíme lžičkou solamylu, který jsme rozkvedlali v malém množství studené vody, a dochutíme octem, pepřem a solí dle chuti.
Krok 5: Omáčku i gnocchi se slaninou podáváme horké.
Zveřejněno 14. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5XY
Moje poznámka
Gnocchi se slaninou a švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5XY
Nejnovější recepty
Zapékané pirohy
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 5 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 3 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 20 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 41 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 43 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 58 minutami
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Tématické fráze:
trnčená omáčka,
gnocchi recepty,
gnocchi recept,
gnocchi smažené,
smazene gnocci,
smažené gnocchi,
jak se vaří gnocchi,
noky recept,
prima vařečka recepty 2012,
recept gnocchi,
gnocchi se slaninou,
gnocchi se zelím a slaninou,
gnoci jidlo,
gnocchi čti,
gnochi se švestkovou omáčkou,
omacka.co se hodi ke kyselému zelí,
gnocchi co mám ráda recepty,
omáčka na noky,
recept na noky,
omacka k nokum
Suroviny:
gnocchi,
slanina anglická vcelku,
cibulka zelená,
sůl,
povidla švestková,
demi glace,
voda,
ocet,
solamyl,
pepř,
sůl
Komentáře (24)
Demi-glace [demiglas]
yanull yanull
Demi-glace
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální kuchaři k zesílení masové chuti. Jedná se o velmi dlouze tažený vývar z kostí a zeleniny, zredukovaný na hustotu sirupu. Může se zamrazit. V domácích podmínkách lze využít tvořítka na led, vývar je potom kdykoli k dispozici.
Rebinko, to já tak na oplátku... protože mě Tvoje komentáře pobaví, potěší vždy a rozesmějí velmi často...
ať tak či onak, vaří ti to skvěle, a já krásné věci umím , ba dokonce musím, ocenit
Mám na mysli to přebývající N - ani se mi to nechce psát - no, v tom slově "soukromý"
za krásné obrázky a chuť, kterou znám, uděluju tobě, milá Eli, řád vařečky zlaté
+1
Koukám teď na tu příšernou hrubku, co jsem dokázala naťukat a moc se stydím...opravit to už nejde, tak alespoň omluva všem, kteří se na to musí dívat.
Ani, já si Tě snad soukromně překřtím na paní Fazolkovou...