Postup přípravy
Na okurkovou směs smícháme na drobno nakrájené okurky, jarní cibulku, dijonskou hořčici, olivový olej, pepř a sůl. Krok 3: Na talíř dáme bramborovou kaši, na ni natrháme na kousky uzené maso, na maso navršíme okurkovou směs a můžeme ještě polít trochou přepuštěného másla.
Jíme nejlépe lžící :-)
Zveřejněno 24. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w2Pz
Moje poznámka
Tradiční - kaše, uzené, okurka - netradičně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w2Pz
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 6 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 23 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 52 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 52 minutami
Koprová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Bublanina
veronika812 před 2 hodinami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 2 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 2 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 3 hodinami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 4 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 4 hodinami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 4 hodinami
Tématické fráze:
babský pokec deníčky,
jak upéct uzené,
jak upéct uzene maso,
jak upéct uzený,
recep z uzeneho masa,
rcp hrachova kaše,
jak upéct uzené na maso,
povidlo a to se mi nabidlo,
jak upéct uzené v troubě,
uzené maso a bramborová kašel,
bramborová kaše netradičně,
jak upéct uzenou kýtu,
uzený a kaše,
recep hrachova kase,
jak nejlepe upect uzene maso recepty,
recep na skvelou hrachovou kaši,
toprecty cuketa,
recep na kašel,
uzené maso netradičně,
hrachová kaše gramáž
Suroviny:
maso uzené,
brambory,
česnek,
mléko,
máslo,
sůl,
okurky sterilované,
hořčice dijonská,
cibulka jarní,
sůl,
pepř,
olej olivový
Komentáře (88)
Mě se recept líbí a určitě ho vyzkouším.
Kaše s pečeným česnekem nás nadchla, budu ji používat jako přílohu i k jiným pokrmům. Jen se mi nějak nechtělo kvůli tomu česneku zapínat na třičtvrtě hodiny troubu, tak jsem to vyřešila jinak: stroužky jsem od sebe oddělila, rozpůlila je a pekla 5 min. v multifunkční troubě na program "crisp"
A duplikát sa podarí každému, toto nie je buchta so zakysanou smetanou.
Andy, prepáč, ráno som sem nazrela a musela som to napísať, hoci viem, že už máš celého plné zuby.
Teď k tomu, co mi vadí - zdejší admini, ač uměním kulinářským zřejmě nepoznamenaní, jsou hoši milí a vstřícní. Ovšem kdykoli si chci vyhledat opravdu kvalitní a autentický recept na internetu, musím tyto stránky (jichž jsem součástí) přeskočit _ vždy jsou první, jak jistě víte...ale já jim prostě nevěřím. Budu-li chtít dobré recepty, obrátím se jinam. A proč tomu tak je..?? Protože tady si každý píše co chce, jak chce a nazývá to, co mu slinta na jazyk doslintá. Hledám-li autentický recept, na naše stránky nepůjdu.! A je mi to líto. Není to škoda?!
Podle zpětných komentářů dle mých receptů někdo i vaří, takže nevidím důvod nevkládat další. Nikoho nenutím recepty komentovat, natož bodovat.
Přeji hezký večer na chaloupce.
Nebo jsem tě špatně pochopila
Píšu to, i když vím, že to patří do oblasti snů a představ...
Od začátku to tu vnímám především tak, že pokud mám nějaký recept ověřený a nebo se náhodou mimořádně povede (a samozřejmě tu není), tak ho uložím k dispozici (a zároveň pro své potřeby). Ale abych si vytvářela dennodenní záznam svých kuchyňských výtvorů a plnila jimi veřejný web, to by přišlo trošku trapné a taky sebestředné.
Byla bych pro to, aby se tu soustředily recepty kvalitní a přínosné. Ale vím, že ve zdejších poměrech je to přání ve sféře utopie...
Andri
Dělám stejně, nenapadlo mě ho sem dát. Moje chyba, ale né až tak, že bych to autorce vyčítala, je kreativní a má naprosto stejné chuťové buňky jak my - těch je tu teda víc, že jo, Magdalenko
naše rodina, a časem až se na něj pozapomene, abychom se k němu zase mohli vrátit, nebo aby si ho někdo jiný náhodně "vygoogloval". Mějte se, vařte dál a dál nás inspirujte svými recepty.
Adminům jsem psala o smazání ihned včera, ovšem, jak vidím, zatím se nic neděje.
A že někdo přidává více rcp než druhý?Prostě je kreativnější, má dovolenou nebo je doma a má víc času...Co je na tom?
Každý recept si svého strávníka jistě najde.
A Andrea vaří zajímavě a jistě mnohé inspiruje.
já jsem třeba tohle jídlo nikdy nevařila, ani nechutnala.. přijde mi jako docela originální
ukládám