Švestková povidla bez míchání
Povidla, podle tohoto receptu jsou moc dobrá. Nebojte se experimentovat. Lze přidat půl lžičky mleté skořice a rumovou esenci místo rumu. Skvělé jsou do buchet, jen tak na pečivo, nebo mlsejte samotné rovnou ze sklenice .
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 250 kJ / 5 079 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,75 g |
| Tuky | 7,00 g |
| Vláknina | 87,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 140 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 187,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky vložíme do širokého kastrolu se silným dnem, posypeme cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme do druhého dne stát v chladu.
Krok 2: Na druhý den vaříme na velmi mírné teplotě bez míchání 4-5 hodin.
Krok 3: Potom povidla odstavíme, důkladně promícháme a horká lijeme do připravených sterilovaných sklenic.
Krok 4: Můžeme přidat špetku Sorbanu proti plísni. Pro lepší chuť a konzervaci povrch povidel ve sklenici zalijeme lžící rumu.
Krok 5: Očistíme hrdla sklenic, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Krok 6: Po vychladnutí skladujeme v chladu a temnu.
Zveřejněno 25. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková povidla bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYWR
Moje poznámka
Švestková povidla bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYWR
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 19 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 20 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky s brynzou pro Dášenku
konadra před 4 minutami
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 1 hodinou
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 1 hodinou
Pečené maso
Anytram před 2 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 2 hodinami
Vepřová plec na cibuli s růžičkovou kapustou
habis před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Vytvarnik před 2 hodinami
Panenka v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 3 hodinami
Domácí česnečka
Milan68 před 3 hodinami
Tématické fráze:
svestkova povidla,
recept na švestková povidla v troubě,
nejlepší švestková povidla,
švestková povidla recept,
recept na domaci švestková povidla,
domaci svestkova povidla v troube,
jak se dělají švestková povidla,
vareni povidel bez michani,
jak se dělají povidla,
domácí švestková povidla,
domácí povidla v troubě,
řídká švestková povidla,
nemíchaná povidla,
švestková povidla nemíchaná,
švestková marmeláda,
švestková povidla v troubě,
jak se vaří povidla,
nejlepší recept na švestková povidla,
domácí povidla,
povidla švestková
Suroviny:
švestky,
cukr krupice,
rum,
sorban
Komentáře (58)
Včera ráno jsem dala do papiňáku 3 kg vyloupaných švestek, 2 lžíce octa a 1 kg cukru, protože trnky jsou letos méně sladké.
V 22 hod. jsem hrnec uzavřený asi na čtvrt hodky dala vařit.
Když jsem zaznamenala v hrnci šum, stáhla jsem příkon na minimum, otevřela hrnec a šla jsem spát.V sedm ráno jsem to vypnula, ponorným mixérem rozmixovala, hodila do omniovek a raději ještě zavařila.
Povidla jsou jako asfalt, nic se ani trošku nepřipeklo, takže stačilo hrnec teplou vodou opláchnout.
BEZ MÍCHÁNÍ - BEZ PRÁCE - PROSTĚ PARÁDA
Nemixuju, máme raději ty kousky.