Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Na tuto omáčku můžete použít jak sterilované, tak mražené fazolkové lusky. Není třeba je předem vařit, stačí je v omáčce jen prohřát. Vhodnou přílohou je brambor nebo houskový knedlík.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 607 kJ / 862 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,89 g |
| Tuky | 33,62 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 241 mg |
| Sodík | 3,37 g |
| Sůl | 8,35 g |
| Sacharidy | 43,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso ale vejce, stačí zalít vodou s bujónem. Omáčku na mírném příkonu tepla dobře provaříme zhruba 20 minut.
Krok 2: Pak omáčku zjemníme smetanou a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem.
Krok 3: Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající.
Krok 4: Jako přílohu připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem a nebo s vařeným vejcem.
Zveřejněno 27. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJ36
Moje poznámka
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yJ36
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 3 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 7 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 14 minutami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 32 minutami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 36 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 50 minutami
Svíčková na smetaně
Sirael před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 1 hodinou
Linecké smajlíky
Evculina84 před 1 hodinou
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 2 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Tématické fráze:
fazolky na smetaně s hovězím masem,
fazolky na smetaně s hovězím,
fazolky na smetane,
hovězí maso s fazolovými lusky,
fazolky na kyselo s hovezim masem,
omáčka ze zelených mražených fazolek,
nejlepší fazolky na smetaně,
hovězí maso s fazolkami na kyselo,
zelené fazolky s hovězím masem,
sterilované fazolky na smetaně,
hovězí s fazolkami na smetane,
fazolové lusky s hovězím masem,
fazolky na smetaně s masem,
fazolové lusky na smetaně s hovězím masem,
fazolové lusky s masem,
fazolová omáčka s hovězím masem,
fazolové lusky na smetaně s masem,
hovězí s fazolovými lusky,
fazolky s hovězím,
fazolky s hovězim masem
Suroviny:
hovězí zadní,
fazolky sterilované,
smetana ke šlehání,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
cukr,
sůl,
ocet
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
netuší, oč přichází, je to lahoda