Roštěnky na smetaně
Suroviny
Porce: Pro kolik lidí děláte :)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 229 kJ / 1 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 216,86 g |
| Tuky | 57,48 g |
| Vláknina | 14,86 g |
| Cholesterol | 464 mg |
| Sodík | 570 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 22,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjoE
Moje poznámka
Roštěnky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RjoE
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 14 minutami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 1 hodinou
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 12 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 12 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
JajkaP před 39 minutami
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 2 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 8 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 9 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 9 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 10 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 10 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 10 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 12 hodinami
Tématické fráze:
roštěná na smetaně,
roštěnky na smetaně,
rostenka na smetane,
roštěnky v troubě,
rostenky na smetane recept,
rostenky na na smetaně,
roštěná na smetaně recept,
roštěnka s knedlíkem,
roštěnka s těstovinami,
roštěná se na smetaně,
roštěná na smetaně s rýží,
hovězí roštěná na smetaně,
roštěnky s těstovinami,
recept rostenky na smetane,
recept roštěná na smetaně,
recepty roštěná na smetaně,
roštěná a smetana recept,
hovězi roštěnky na smetaně,
svíčková na smetaně z roštěnky,
vepřové roštěnky na smetaně
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
sádlo,
zelenina,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
šťáva citronová,
smetana kysaná
Komentáře (8)
Jako do každého sněhu z bílků je na pěnové cukroví nejlepší pískový cukr. Sníh na pěnové cukroví ušleháme tuhý, ale ne tak, aby se srážel do hrudek.
Bílky si pečlivě oddělíme od žloutků a šledámeje ve zvláštním kotlíku (jen na sníh) nebo v kamenném hrnku. Ušlehanou bílkovou hmotu stříkáme na plech ozdobnou trubičkou, nastrčenou do seříznutého konce igelitového sáčku. Plechy pod cukroví nahřejeme a tence natřeme voskem nebo na plechy položíme papír na pečení.
Na plech stříkáme pusinky, tyčinky, kolečka i jiné ozdobné tvary a hned je pečeme v mirnější, ale přece teplé troubě, aby nabyly. V příliš teplé troubě nabudou ale ztrácejí tvar, v málo teplé nenabudou.
Po vyběhnutí je mírněji dopékáme, vlastně dosušíme, ale nevysoušíme, aby zůstaly uprostřed vláčné. Pěnové pečivo má být bílé nebo jen mírně nažloutlé.
, když si přečteš větu u přidávání fotek, i poučení na konci stránky, je jasné, že porušuješ autorská práva, prosím, odstraň ji.