Suroviny
Porce: ...
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 725 kJ / 3 280 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 87,53 g | 
| Tuky | 78,80 g | 
| Vláknina | 20,58 g | 
| Cholesterol | 686 mg | 
| Sodík | 314 mg | 
| Sůl | 0,67 g | 
| Sacharidy | 544,97 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do DP dáme vlažné mléko, tuk, vejce, sůl, většinu cukru, dále mouku a na ni rozdrobíme droždí, které zasypeme zbývajícím cukrem. Zapneme program "Těsto".
	Krok 2: Rozinky namočíme do rumu (už opět můžeme :-)) a po chvíli je i s nevstřebanou tekutinou přidáme k míchajícímu se těstu.
	Krok 3: Jablko oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Po prohnětení a vykynutí vyndáme těsto z pekárny a lehce do něj zapracujeme jablíčko. Tvoříme malé bochánky, ve kterých pomocí obrácené vařečky uděláme uprostřed otvor a kolečka necháme ještě chvíli na desce kynout.
	Krok 4: Poté je smažíme dozlatova v rozpáleném oleji, necháme na ubrousku odsát a sypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 29. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jablkové smaženky babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLjX
Moje poznámka
					
				
Jablkové smaženky babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vLjX
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							babicovy dobroty 29.9.2012, 
						
						
							jablkove dobroty, 
						
						
							jablkové smaženky, 
						
						
							obalovaná jablíčka, 
						
						
							smazene testo s jablky, 
						
						
							těsto na obalovaná jablíčka, 
						
						
							jab lkove dobroty, 
						
						
							babicovy dobroty recepty 29.9.2012, 
						
						
							jablkova dobrota, 
						
						
							smazene piskoty s jablky, 
						
						
							rychlé jabličkové kobližky, 
						
						
							jablecny zavin od bozenky, 
						
						
							jablkové dobrtoty recepty, 
						
						
							vychytávka od babicky, 
						
						
							jablkove  smazenky, 
						
						
							babička s jablky, 
						
						
							dobroty od babiček recepty, 
						
						
							bozenka s tvarohem recept, 
						
						
							tvorime z jablicek, 
						
						
							jablkove kolecka obalovane v testicku
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sůl, 
						
						
							droždí, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							rum, 
						
						
							jablko, 
						
						
							olej, 
						
						
							cukr skořice
						
					
	
			
Komentáře (17)
Když se mi konečně povedlo jakž takž domíchat těsto, které i po vytáhnutí z pekárny lepilo, nedařilo se mi dělat kolečka s dírkou, nakonec jsem vykrajovala lžící a házela do horkého oleje...
Po vytažení jsem odsála tuk na ubrousku. Jako chuťově byly dobré, ale příště budu dělat jen ,,z odvažovaných" receptů...