Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Nejen na mojito pro děti (a s přídavkem bílého rumu i pro dospělé konzumenty) se hodí domácí mátový sirup. Příprava je snadná a výsledek chutný a velmi aromatický. Máte-li dostatek máty, neváhejte recept vyzkoušet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 857 kJ / 1 400 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 350,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si litr mátových listů, pokud možno mladých a vypraných.
Krok 2: Dáme je do hrnce a přilijeme vodu. Necháme odstát v chladu do druhého dne.
Krok 3: Další den přivedeme k varu a zvolna vaříme 1/2 hodiny. Potom přecedíme přes plátýnko a po vychladnutí ještě mátu v plátně vymačkáme.
Krok 4: Přidáme cukr a kyselinu a za stálého míchání přivedeme k varu a k úplnému rozpuštění cukru.
Krok 5: Pro zelenější barvu můžeme sirup dobarvit potravinářským barvivem, ale opatrně při práci s ním, aby nebyl sirup až moc tmavý.
Krok 6: Hotovou šťávu slijeme do lahví a zavíčkujeme.
Krok 7: Pro jistotu sterilujeme při 80 °C po dobu 10 minut.
Krok 8: Skladujeme do spotřebování v chladu a suchu.
Zveřejněno 17. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59EB
Moje poznámka
Mátový sirup - vařený, sterilovaný
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/59EB
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 9 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 9 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 12 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 16 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smažená rýže
Kajkajak před 2 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 2 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 3 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 3 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 3 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 4 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 5 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 5 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 6 hodinami
Tématické fráze:
mátový sirup,
mátový sirup s citronem,
mátový sirup recept,
meduňkovo mátový sirup,
domácí mátová šťáva,
matova šťáva recept,
recept na mátový sirup,
recept mátová šťáva,
mátový olej recept,
nejlepší mátový sirup,
bylinkový sirup recept,
matova stava,
sirup z máty,
domácí mátový sirup,
matový syrup,
meduňkovo matový sirup recept,
recept mátový sirup,
sirup z máty recept,
recept na bylinkový sirup,
mátová sirup
Suroviny:
máta,
cukr,
voda,
kyselina citronová,
potravinářské barvivo zelené
Komentáře (27)