Suroviny
Porce: 12-14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 104 kJ / 1 698 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,06 g |
| Tuky | 34,72 g |
| Vláknina | 2,10 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 449 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 299,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyšleháme bílky do sněhu a postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Zašleháme cukr a nakonec mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem který je potřen máslem. Snažíme se zarovnat vše do stejné výšky.
Krok 2: Pečeme na prostředním roštu v předehřáté troubě na 180°C. Necháme na plechu vychladnout. Nařežeme na 3 stejné pruhy.
Krok 3: Na krém začneme šlehat pomazánková másla s trochou cukru a postupně přiléváme za stálého šlehání tekutou šlehačku. Šleháme do zhoustnutí.
Krok 4: Přilijeme zhruba 3 lžíce griotky, vyšleháme a nakonec dosladíme. Pak už jen promažeme krémem a prostřední plát piškotu pokapeme griotkou.
Zveřejněno 6. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řez s griotkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vL9m
Moje poznámka
Řez s griotkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vL9m
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 10 minutami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 33 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 2 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 2 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 2 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 4 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 4 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 8 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 15 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 17 hodinami
Tématické fráze:
řezy s griotkou,
griotkové řezy,
řez s griotkou,
moučník s griotkou,
recepty s griotkou,
moučníky s griotkou,
zákusek s griotkou,
recept s griotkou,
krém s griotkou,
řezy z griotky,
rez s griotkou top recepty,
griotkové řezy na plech,
ořechový řez s ořechovou náplní,
top recepty řez s griotkou,
top recepty rez z griotkou,
s griotkou recept,
cukrovi s griotkou,
s griotkou,
řezy z pomazánkového másla,
moučník z griotkou
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
pomazánkové máslo,
šlehačka,
cukr moučkový,
griotka
Komentáře (27)
Já tu sypkou nebo plátkovou želatinu taky nemám ráda.Ale za studena od Dr.Oetkra je nejlepší a nejrychlejší.
To je pravda.Jenom jsem ubrala 1 šlehačku aby byl pevnější.
pořadí fotek si můžeš změnit.. klikni na "Přidat fotku", sjeď níž a tam máš pak nabídku.. smazat fotky, popisky a nakonec přehodit pořadí fotek
Má to jedno plus navíc.Je to rychlovka
Ty fotky si dělají co chtějí.A neposlouchají a neposlouchají
já bych dala tu druhou fotku jako hlavní