Suroviny
Porce: 12-14
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 104 kJ / 1 698 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,06 g |
Tuky | 34,72 g |
Vláknina | 2,10 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 449 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 299,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyšleháme bílky do sněhu a postupně zašleháváme jeden žloutek po druhém. Zašleháme cukr a nakonec mouku. Rozetřeme na plech s pečícím papírem který je potřen máslem. Snažíme se zarovnat vše do stejné výšky.
Krok 2: Pečeme na prostředním roštu v předehřáté troubě na 180°C. Necháme na plechu vychladnout. Nařežeme na 3 stejné pruhy.
Krok 3: Na krém začneme šlehat pomazánková másla s trochou cukru a postupně přiléváme za stálého šlehání tekutou šlehačku. Šleháme do zhoustnutí.
Krok 4: Přilijeme zhruba 3 lžíce griotky, vyšleháme a nakonec dosladíme. Pak už jen promažeme krémem a prostřední plát piškotu pokapeme griotkou.
Zveřejněno 6. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řez s griotkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vL9m
Moje poznámka
Řez s griotkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vL9m
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Toast à la turecká vejce cilbir
Přidáno před 20 hodinami
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno 30. 5. 2025 15:37
Velká holubka
Přidáno 30. 5. 2025 15:25
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno 30. 5. 2025 15:16
Pljeskavice s lečem
Přidáno 30. 5. 2025 15:10
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno 30. 5. 2025 15:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
BarboraToni před 13 minutami
Polévka frankfurtská s párkem a bramborem
smidrs před 34 minutami
Smetanovo-ořechová bábovka s jablky
Ennia před 36 minutami
Falešný španělský ptáček
Skrabi před 42 minutami
Masopustní koblihy od babičky
Skrabi před 43 minutami
Ondráš pečený v troubě
Skrabi před 44 minutami
Jemné a nadýchané lívance
Skrabi před 45 minutami
Pražské koláče podle Mirky
Skrabi před 46 minutami
Jahodový koláč s pudingem a šlehačkou
Andaluzie před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Tynaja před 2 hodinami
Tématické fráze:
řezy s griotkou,
griotkové řezy,
řez s griotkou,
moučník s griotkou,
recepty s griotkou,
moučníky s griotkou,
zákusek s griotkou,
recept s griotkou,
krém s griotkou,
řezy z griotky,
rez s griotkou top recepty,
griotkové řezy na plech,
ořechový řez s ořechovou náplní,
top recepty řez s griotkou,
top recepty rez z griotkou,
s griotkou recept,
cukrovi s griotkou,
s griotkou,
řezy z pomazánkového másla,
moučník z griotkou
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
pomazánkové máslo,
šlehačka,
cukr moučkový,
griotka
Komentáře (27)
Já tu sypkou nebo plátkovou želatinu taky nemám ráda.Ale za studena od Dr.Oetkra je nejlepší a nejrychlejší.
To je pravda.Jenom jsem ubrala 1 šlehačku aby byl pevnější.
pořadí fotek si můžeš změnit.. klikni na "Přidat fotku", sjeď níž a tam máš pak nabídku.. smazat fotky, popisky a nakonec přehodit pořadí fotek
Má to jedno plus navíc.Je to rychlovka