Zdravý řez se stévií
Šťavnatá jablka, křupavé ořechy a jemně nakyslé brusinky tvoří vláčný moučník oslazený přírodní stévií. Dezert, který potěší milovníky sladkého i ty, kdo se chtějí vyhnout klasickému cukru.
Suroviny pro 1 plech
Plech s vyšším okrajem 40 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 065 kJ / 1 688 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 75,52 g | 
| Tuky | 36,93 g | 
| Vláknina | 24,20 g | 
| Cholesterol | 1,04 g | 
| Sodík | 526 mg | 
| Sůl | 1,80 g | 
| Sacharidy | 251,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu zapneme na 150 °C.
	Krok 2: Jablka očistíme, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Rozinky pokrájíme, ořechy nasekáme. Z citronu nastrouháme kůru.
	Krok 3: Vejce rozděléme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
	Krok 4: Smícháme všechny suroviny se čtyřmi žloutky a do směsi zapracujeme tuhý sníh z bílků.
	Krok 5: Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný vyšší plech.
	Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C dozlatova asi 25-30 minut. Řídíme se vlastní troubou.
	Krok 7: Povrch koláče můžeme pokapat čokoládou, nebo jemně namazat marmeládou a posypat kokosem.
Zveřejněno 7. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zdravý řez se stévií
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYx8
Moje poznámka
					
				
Zdravý řez se stévií
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zYx8
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 33 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 34 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 39 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							peceme se stevii, 
						
						
							pečení se stevií, 
						
						
							recepty se stevii, 
						
						
							buchta se stévií, 
						
						
							top recepty pečeme se stévií pro diabetiky, 
						
						
							pečení se stévií recepty, 
						
						
							moučníky se stevií, 
						
						
							slazení stevií, 
						
						
							zdravé sladké pečení recepty, 
						
						
							zdravý řez, 
						
						
							moučník se stévií, 
						
						
							kolac se stevii, 
						
						
							jak péct se stévií, 
						
						
							vaření se stevií, 
						
						
							recepty pečení se stevií, 
						
						
							jak používat stévii, 
						
						
							moučníky slazené stevii, 
						
						
							jak použivat sušenou stévii, 
						
						
							stevii, 
						
						
							cukroví slazené stévií
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mouka špaldová hrubá, 
						
						
							extrakt ze stévie, 
						
						
							jablko, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							brusinky sušené, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							sůl, 
						
						
							citron, 
						
						
							vejce, 
						
						
							tuk, 
						
						
							mouka
						
					
	
			
	
Komentáře (9)