Suroviny
Porce: 8-10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 454 kJ / 2 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,38 g |
Tuky | 83,16 g |
Vláknina | 6,70 g |
Cholesterol | 71 mg |
Sodík | 466 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 307,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto (lze elektrickými metlami), rozválíme ho a vyložíme jím suchou kulatou koláčovou formu. Vložíme na půl hodiny do lednice (těsto se při pečení tolik nestáhne). Pak probodáme dno vidličkou, aby se při pečení nezdvihalo a upečeme.
Krok 2: Uvaříme si oslazený pudink a do ještě teplého zašleháme kousek másla a rum. V případě tvarohové náplně zašleháme tvaroh.
Krok 3: Vychladlý korpus naplníme krémem. Já ho nechávám ve formě, protože koláč je hodně křehký. Na krém naaranžujeme bohatě ovoce, které vybereme podle roční doby: v časném létě jahody, nyní k podzimu hroznové víno a nektarinky, v zimě kompot (broskve, ananas ad.).
Krok 4: Z vody nebo kompotové šťávy uvaříme želatinovou polevu a ovoce chladnoucí želatinou buď přelijeme nebo přeleštíme štětečkem. Po zchladnutí uložíme minimálně na 24 hodin do lednice.
Zveřejněno 9. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Páj s pudinkovým (tvarohovým) krémem a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWgr
Moje poznámka
Páj s pudinkovým (tvarohovým) krémem a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LWgr
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 20 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 22 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
prochajdam před 3 minutami
Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Chlebajez před 33 minutami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
brtna před 56 minutami
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 2 hodinami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 2 hodinami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 13 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 15 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
tvarohovy paj,
ovocný páj recept,
ovocný páj,
páj s ovocem,
želatinová buchta s krémem a ovocem,
ovocná páj recept,
ovocná páj,
recept na ovocný paj,
pudinkový páj,
koláč s pudinkovým krémem,
buchta s tvarohovo pudinkovým krémem,
páj s krémem,
recept ovocný páj,
krehky kolac s pudinkovym kremem,
jahodovy paj z listoveho testa a tvarohem,
páj s tvarohem a ovocem,
koláč s pudinkovým krémem a ovocem,
paj s ovocem recept,
páj s tvarohem,
ovocne paje recept
Suroviny:
mouka hladká,
ceres soft,
voda,
sůl,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
máslo,
rum,
pudinkový prášek,
mléko,
tvaroh,
máslo,
cukr,
ovoce,
poleva želatinová
Komentáře (7)
taky nechápu
Pochází z anglicky hovořících zemí. Práce s přípravou je poměrně zdlouhavá což chuť vynahradí ale jeho velkou vadou je, že drahý, na dnešní poměry prostě drahý skoro jako dort z cukrárny.