Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory plněné brynzou a šunkou

Pečené brambory plněné brynzou, šunkou a opečenou cibulkou jsou sytým a voňavým obědem z trouby. Krémová brynza se krásně spojí s bramborovou náplní, slanina dodá šťavnatost a koření zvýrazní chuť. Recept je jednoduchý a zvládnou ho i méně zkušení kuchaři.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pipre pipre

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 194 kJ /
1 719 kcal
Bílkoviny84,40 g
Tuky110,00 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 236 mg
Sodík 3,92 g
Sůl9,83 g
Sacharidy91,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a omyjeme. Podélně je rozpůlíme. Nožem po obvodu každé půlky vyřízneme okraj asi 1 cm od slupky. Vnitřek vydlabeme vykrajovačem. Krok 2: Vydlabané části brambor drobně nasekáme. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme trochu sádla a cibuli zpěníme. Krok 4: Přidáme nasekané brambory a krátce je opečeme. Lehce osolíme. Krok 5: Směs necháme mírně vychladnout a promícháme s brynzou. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku, sladkou a pálivou papriku podle chuti. Krok 6: Troubu předehřejeme na 180 °C. Směsí naplníme vydlabané půlky brambor. Přiklopíme druhou polovinou. Povrch lehce posypeme kmínem. Krok 7: Na každou bramboru položíme plátek uzené slaniny. Krok 8: Brambory uložíme na plech vyložený pečicím papírem lehce potřeným sádlem nebo na vymazaný plech. Krok 9: Pečeme 40–45 minut doměkka a dozlatova.

TIP: Jak využít brynzu

Zveřejněno 18. 8. 2009

Poznámka autorky pipre

Recept pochází ze staršího časopisu Albert, kde byl uveden jako specialita Jiřího Krampola a redakcí upraven. Při pečení v troubě bez horního ohřevu nemusí být výsledek ideální. V remosce se brambory propečou rovnoměrněji a povrch lépe zezlátne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zKE8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zKE8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Paní Ivo, zrovinka projíždím vaše recepty a mnohé se mi líbí:-)
Brambory máme s manželem rádi a tak brzy vyzkouším Brambory plněné brynzou a šunkou. Přeji vám hezký den. Míla

tak někdo včera koupil zrovna brynzu - a já dnes na noční mluvila s kamarádkou - a zrovna tyhle plněné brambory mi líčila - no sliny se mi sbíhaly už jenom při té představě té dobrůtky, a teda když to vidím na fotce, tak už slintám i na klávesnici - a přidávám další bodíček.

Jejda zrovna včera jsem koupila bryndzu, tak to hned vyzkouším:-pPosílám bodík:yes:

Receptík přímo vybízející k vyzkoušení ... všechny použité ingredience miluju, a mám v lednici ... zítra vyzkouším na obídek , a přidám fotky ... pokud mohu :-) :yes: +14

Ivanko - já jsem to dělala podle časopisu Albert a opravdu tam nebyla zmínka o předvařených bramborech. Také si myslím, že by bylo lepší použít předvařené i kvůli snadnějšímu vydlabávání. Ale i tak byly výborné :-)

Liduch - jsem ráda, že chutnaly :-)

:-Dtaky jsem je dělala,dlabaly se dobře malou lžičkou jen jsem obkroužila,byly výborné,manžel se olizoval až za ušima,halušky musely počkat;-):yes:

Jani,ja som tieto zemiaky robila podľa knihy p.Novotného a tiež tam uvádza,že je to recept p.Krampola.Ale tam sa mali zemiaky najprv uvariť do polomäkka a potom vydlabať,ide to oveľa lepšie a rýchlejšie.Ja som do plnky pridala ešte trochu taveného syra a strúčik cesnaku a bolo to naozaj vynikajúce:-p:yes::yes::yes:Pridávam fotku;-)

Tak jsem koupila brynzu na brynzové halušky,kouknu na toprecepty,a už jsem se dala do vydlabávání,nožíkem obkrožila brambor a malou lžičkou vydlabala,jde to krásně,no a ta chuť je opravdu perfektní.Olizovali jsme se oba,udělala jsem k tomu okurkový salát s jogurtem :-p píši za 1* halušky budou jindy:-D

Jani, to je paráda, jen co je pravda :yes:. Tak ty už píšeš a fotíš a já to zjišťuji až dnes...:-S:-8:-8:-D Škoda, teď musím balit a odjet na chalupu, ale mám v plánu se na tebe podrobněji podívat!!! ;-):-)
a +:yes:

pipre:-Dvšechno je někdy poprvé:-D Já té trpělivosti tolik nemám:-8 Máš to fakt moc hezké:yes:

Merylas, dnes to už byla pohoda, šlo to rychle, ale poprvé jsem si s tím opravdu pohrála, než jsem našla rychlý způsob, jak vydlabat brambory:-))..V receptu nebyl žádný popis jak, ani množství ingrediencí, tak jsem improvizovala a dnes už jsem byla chytřejší:-))..poprvé i dnes mi celá náplň vešla do všech brambor..nezůstalo nic:-)

:-ONo Jani, vypadá to nádherně. To sis ale vyhrála,co:-)):yes:

Tak to je opravdu moc hezké, pěkná fotka.+:yes::-D

Pipre udělám ve stylu francouzkých brambor dám fotečku:-p:yes:

Děvčata díky za hodnocení :-)

Neskutočná nádhera! S kľudným svedomím môžem prehlásiť, že to je super! (+)

pipre, brambory vypadají božsky:-p:-) a brynzu mám moc ráda:-)

Tedy pipre máš je výstavní :-O:-p,budu to muset taky vyzkoušet....:-D:-D

Špagetko, já ji měla roky schovanou a až poslední dobou ji využívám i na pečení moučníků pro nás dva..(dokonce mám dvě, jednu menší a druhou větší) peče na 150 st, takže je na leccos :-)..v troubě jsem poprvé nedosáhla kůrčičku na povrchu..peče mi jen zespod

Pipre :-!:-p:-p, barvička mluví za vše. Tou remoskou jsi mě inspirovala, sice mám vchní ohřev v troubě, ale myslím, že tohle jídlo je přímo stvořené pro naši dobrou, starou českou remosku (mimochodem, víte, že remoska je výhradně náš český patent? :-D))

Tak s kýškou, jo? No, to muselo být dobré:-))

Jani, já to dnes zkoušela pro jistotu už jen ze třech brambor, ale v remosce a hned byly ve mně a ještě s kýškou :-) Mňam :-) a kupodivu jsem to měla vydlabané raz dva..poprvé mi to šlo hůř :-)

Chááááááááááááá! Tak se ti to přece povedlo? Jano, máš to luxusní!!!:yes::yes::yes:

Krása toto děcka :-D:-D:-D Takové dobrůtky mám ráda:-p;-):-)).Jani dávám bodíka:yes:

Tématické fráze:
recepty z brambor, brambory s brynzou, plněné brambory, brambory recepty, brynza, pecene brambory s brynzou, zapečené brambory s brynzou, brambory v remosce, zapékané brambory v remosce, recepty brambory, recept z brambor, brambory zapečené s brynzou, jídlo s brynzou, receptý s bramborami, brambory plnene bryndzou, zapékané brambory s brynzou, recepty na brambory, jídla s brynzou, brynza brambory, jídla v remosce

Suroviny:
brambory, brynza, šunka, cibule, slanina uzená, sádlo, kmín celý, pepř mletý, sůl, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá

Přidat fotografie receptu
]
]