Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rostbíf s chřestem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 333 kJ /
1 275 kcal
Bílkoviny170,48 g
Tuky64,95 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 441 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy2,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme, lojovatou stranu nařízneme ostrým nožem několika řezy, aby se nám maso neprohýbalo a necháme v chladu hodinu odležet. Krok 2: Potom maso zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Maso se na délku trochu smrskne, ale na výšku naopak zvedne. Krok 3: Zatažené maso vložíme na pekáček a za občasného polévání výpekem a obracení pečeme 45 minut při rozehřáté troubě na 200°C. Nakonec do šťávy přisypeme mouku a prohřejeme. Krok 4: Chřest dáme do zapékací misky, osolíme opepříme, přidáme česnek, zasypeme kořením a pokapeme olejem a octem a necháme chvilku v chladu odpočinout. Potom chřest zasypeme sýrem a v troubě zapečeme při 200°C 15 minut. Můžeme podávat s různými omáčkami, já míchám 2:1 tatarku s jogurtem a trochu přisolím.

Zveřejněno 20. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rostbíf s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqN5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rostbíf s chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqN5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pavel Šusták 4. 2. 2014 12:40
Rostbíf musí být růžový, jinak to není rostbíf, ale jen pečené hovězí maso. Sory, ale tento se vůbec nepovedl.

maxmilian 17. 8. 2013 03:13
.já také ne..:myslím ten chřest nemusim

...:

Vladimír Šmejkal , šefkuchař 23. 5. 2013 18:41
Tomuto říkám špatně upečený roastbeef :-) a hodně divný chřest :)

maso vypadá hezky ale ten chřest bych asi nejedl

No, pohádka:-p:yes:Vypadá to opravdu moc dobře:yes:

Mně vyhovuje víc propečený a tenké plátky..nějak ten růžový nemusím..ale co jsem od známých slyšela, tak všichni ten růžový, mírně krvavý..Tento vypadá pro mne moc dobře..i s přílohou:-*Bodík:yes:

maris ja mam tiez radsej ruzovy a take tenucke platky...ale mozem ti povedat, este nikdy sa mi taky nepodaril...vzdy tak ako sidere....taky ruzovy som jedla iba v restike...

nádhera a pěkný recept:-p:yes:

To je moje gusto:yes::yes:+:-))

Krásné, já bych měla jen poznámku - mám ráda rostbíf uvnitř růžový, ten Tvůj by byl pro mě moc propečený, ale to je můj problém;-)

Nádhera sidero :yes:

Já maso také polévám olejem, :-S napsala jsem ho do surovin, ale pak už jsem koukám použila jenom pánev. To jsem teda ťuk :-*

davam +, je to uzasne jedlo....sparglu milujem a roastbeef tiez...ja maso potieram este horcicou a zalejem trochu olejom...nechavam odlezat az 24 hodin

Nádhera!:yes::yes: Já bohužel nemám odvahu něco takového udělat. Měla bych strach, že to bude tvrdé, ale ty to máš luxusní:yes:

Tématické fráze:
recepty s chřestem, hovězí rostbíf, hovězí s chřestem, recept s chřestem, rostbeef pohlreich, hověží maso s chřestem, roztbíf, jak se dělá rostbíf, roastbeef recept, vepřový rostbíf, maso s chřestem, roustbif, hovezi rostbif recept, rostbíf podle pohlreicha, pohlreich rostbeef, hovězí chřest, roastbeef s chrestem, připrava rostbífu, s chřestem, veprovy rostbif recept

Suroviny:
roštěnec nízký, sůl, pepř, olej, mouka hladká, chřest, sýr parmazán strouhaný, olej olivový, ocet vinný, česnek, koření provensálské, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu