Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 551 kJ / 2 761 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,94 g |
| Tuky | 153,48 g |
| Vláknina | 19,98 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 5,80 g |
| Sůl | 14,81 g |
| Sacharidy | 180,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si uděláme těsto. Mouku si prosejeme, uděláme do ní důlek a rozklepneme tam vejce. Přidáme sůl, na kostky nakrájené máslo, vodu a rychle zpracujeme do hladké lesklé koule. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do lednice.
Krok 2: Mezitím si vymažeme tukem koláčovou formu a vysypeme ji hrubou moukou.
A připravíme si náplň. Na pánvi osmahneme cibulku dozlatova, přidáme mražený porcovaný špenát a podusíme s troškou vody. Špenát poté osolíme a přidáme stroužek prolisovaného česneku. Necháme vychladnout, stačí aby byl teplý, nikoli horký. Krok 3: Pečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, sýr si nastrouháme a vejce promícháme se smetanou. Krok 4: Nyní z těsta odebereme asi 2/3, vyválíme ho na tenkou placku a vyložíme ním koláčovou formu, aby nám vznikly i okraje. Zbytek těsta odkrojíme (a necháme na později). Krok 5: Na těsto nasypeme polovinu strouhaného sýru, na který rozetřeme špenát a přidáme kuřecí maso. Opět posypeme zbylým sýrem a zalijeme smetanou s vejci. Zbytek těsta rozválíme na kruh a přeneseme na koláč jako pokličku. Přesahy opět odkrojíme a těsto dobře přimáčkneme u krajů. Ze zbytků těsta můžeme vykrájet ozdůbky. Celý koláč potřeme rozšlehaným vejcem, naneseme ozdoby a také je potřeme. Krok 6: Koláč pečeme 30-40 minut na 160 stupňů. Krok 7: Můžeme ho podávat za tepla i studena.
A připravíme si náplň. Na pánvi osmahneme cibulku dozlatova, přidáme mražený porcovaný špenát a podusíme s troškou vody. Špenát poté osolíme a přidáme stroužek prolisovaného česneku. Necháme vychladnout, stačí aby byl teplý, nikoli horký. Krok 3: Pečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, sýr si nastrouháme a vejce promícháme se smetanou. Krok 4: Nyní z těsta odebereme asi 2/3, vyválíme ho na tenkou placku a vyložíme ním koláčovou formu, aby nám vznikly i okraje. Zbytek těsta odkrojíme (a necháme na později). Krok 5: Na těsto nasypeme polovinu strouhaného sýru, na který rozetřeme špenát a přidáme kuřecí maso. Opět posypeme zbylým sýrem a zalijeme smetanou s vejci. Zbytek těsta rozválíme na kruh a přeneseme na koláč jako pokličku. Přesahy opět odkrojíme a těsto dobře přimáčkneme u krajů. Ze zbytků těsta můžeme vykrájet ozdůbky. Celý koláč potřeme rozšlehaným vejcem, naneseme ozdoby a také je potřeme. Krok 6: Koláč pečeme 30-40 minut na 160 stupňů. Krok 7: Můžeme ho podávat za tepla i studena.
Zveřejněno 2. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italská crostata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX0A
Moje poznámka
Italská crostata
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oX0A
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 57 minutami
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 4 hodinami
Tématické fráze:
crostata,
crostata s jablky,
recept crostata,
crostata recept,
crosttata,
krostata,
italská kostka recept,
crostata hrušková,
crostata s uzeným masem,
italsky kolac crostata,
hrušková crostata,
ccrostata,
italská crosttata,
koláč crostáta,
tiramisu crostata,
crostata italsky kolac,
croscata recept,
italska masla,
crostata s uzeným a sýrem,
crostat
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
vejce,
sůl,
voda,
špenát mražený,
cibule,
česnek,
maso kuřecí,
sýr,
smetana na vaření,
vejce,
vejce
Komentáře (5)