Rohlíky jako dech - úžasné
Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.
Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 144 kJ / 2 425 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,83 g |
Tuky | 79,28 g |
Vláknina | 16,94 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 358,46 g |
Postup přípravy
Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou, aby se tvořila pára. Krok 4: Rohlíky potřeme vlažným mlékem, posypeme semínky, solí a kmínem, nebo necháme jen tak bez ozdobení, a pečeme ve vyhřáté troubě po dobu 10-15 minut. Krok 5: Po upečení přeložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 5. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíky jako dech - úžasné
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzKV
Moje poznámka
Rohlíky jako dech - úžasné
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pzKV
Nejnovější recepty
Brynzová pěna
Přidáno před 1 hodinou
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 16 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 1 hodinou
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 2 hodinami
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 4 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 4 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 4 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 5 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 5 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 6 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 8 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 8 hodinami
Tématické fráze:
rohlíky recept jako od pekaře,
domaci rohliky jako od pekare,
rohlíky,
rohlíky recept,
nejlepší rohlíky z pekárny domácí,
rohlíky z domácí pekárny,
recept na rohlíky,
pletení rohlíků,
nejlepší rohlíky,
domácí rohlíky,
rohlíky jako od pekaře,
úžasné domácí rohlíky,
rohlíky jako z obchodu,
rohlík,
nejlepší domácí rohlíky,
nejlepší domácí rohlíky,
rohliky jak od pekare,
rohlíky 80,
jak se motají rohlíky,
jak zabalit rohlík
Suroviny:
voda,
sádlo,
mouka hladká,
sůl,
sladěnka,
kvasnice,
mléko,
kmín celý,
sůl
Komentáře (295)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Milá Cathleen, moc prosím 🙏🙏🙏
😂
Bude lepší.
Pivařské rohlíky zadělávané pivařskými kvasnicemi, tak to zní docela logicky. Tak držím palce, ať to dopadne dobře a Vámi upečený rohlík je k nerozeznání od rohlíku z Lidlu. 🤞
Také jsem zkoušela recept najít, ale bezvýsledně. Moc chutnají manželovi. Zadejte si na YT rakouské rohlíky a tam jsem něco vzhledem podobného objevila. Ale chuť určitě nebude stejná, protože ty z Lidlu určitě obsahují různé dochucovadla, kypřidla a éčka. 🤷
Nevím, kdo dotáčí videa k receptům, ale stává se, že video ukazuje jiný postup, než je popsán v psaném receptu. Konkrétně tady je recept uveden pro pekárnu a ve videu se těsto zadělává ručně. To by mi až tak nevadilo, protože já pekárnu nemám a těsto zadělávám v robotu. Dělám si ale předem z vody, kvasnic, cukru a lžičky mouky preferment (kvásek, omládek) a teprve ten přidávám do mísy k ostatním surovinám.
Nelíbí se mi ale, že v receptu je z této dávky 10 rohlíků a ve videu napřed ukrojíte asi tak 1/3 těsta, rozválíte placku, tu rozkrájíte na 8 dílů a umotáte 8 rohlíčků. Celkem byste tak vyrobili 24 rohlíčků, a to je hodně odlišné. Pokud však budete péct 10 velkých rohlíků nebo 8 (event. 24) malých rohlíčků, nebude potřeba při stejné teplotě stejného času.
Tady je poměrně nedávný test mouky a Předměřická vychází jako úplně nejhorší.
www.testypotravin.cz/testy/test-hladke-bile-psenicne-mouky
Jen drobná poznámka: Mezi surovinami je uvedeno sádlo, ve videu je pak použito máslo. Je to prostě jiná varianta a jiná chuť; mělo by to tedy být označeno jako varianta (nemusí to být přímo jiný recept). Nachystáte si suroviny podle seznamu, pak kouknete na video a jste zmatený.
A jedna prosba nakonec: Z Lidlu mi chutnají rohlíky, které prodávají pod názvem "pivařské" (jinde jsem je viděl pod názvem "císařské". Jsou rovné, velmi štíhlé s ostrými špicemi, jsou pečené ze zmrazeného polotovaru. Nemáte někdo recept na rohlíky s takovou chutí?
Jinak rohliky opravdu super!
Mockrat dekuji za super recept.
Děkuji. Eva
http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces...
Radka Arvensisová, Fabio: obsahuje jednoduché cukry - první potrava pro kvasinky a zbytky enzymů, které napomáhají (podporují) enzymatickou činnost kvasinek
Fabio:
Kdyby to šlo, poslala bych dalších tisíc bodíků za recept.Scarlet.
mě hodně já dělám housky na 7 propletení a vypadají hezky když se to povede a mě se to hodně-krát povedlo
Ne ze bych byla uplne blba, vim, ze po vliti horke vody do studeneho poharu muze prasknout, ale tohle mi nejak nedoslo
Zkus třeba tyhle, klasické http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces..., místo sladěnky můžeš dát lžičku medu nebo ji prostě vynechat.
Omládek používám skoro do všeho drobnějšího domácího pečiva
Zajed si do USA, na Kanary,do Asie a pochopis..
Takze tak se veci maji
A chuť kupovaným rohlíkům nedělá jiné droždí, ale zlepšující přípravky (= chemie), které pekárny do rohlíků dávají.
Nesouhlasím s vámi ani v tom, že domácí rohlíky musí být těžké
Díky
Přidávám odkaz na rolování rohlíčků domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=257
a tajemství na kůrčičku: potřít vlažnou vodou s trochou soli a cukru (když jsem jednou zkusila potřít vajíčkem, rychle zgumovatěly)
CLEBA:
4hrnky chlebove mouky,2hrnky vlazne vody,asi 1/2 lzicky soli(kazdy solime jinak),1/2 sacku suseneho drozdi(cerstve se tu neprodava),olivovy olej asi 4 lzice.
POSTUP:
Suche smesi promichat,zalit vodou a cele jednoduse zamichat.Povrch testa a steny nadoby ve ktere nechate kynout testo,polejte olejem.
PECENI:
Hrnec hlineny-glazurovany s poklici(muze byt i litinovy) dejte do studene trouby(nutne!!)a zapnete troubu na vykon 220 st.C a cekejte(kontrolka).Po signalu vyjmete kastrol z trouby(nadoba se nevymazava!!)a vlozte pripraveny bochnik testa a zakryjte poklici a vlozte rychle zpet do trouby a pecte 35-40 minut(kazda trouba pece jinak).Nasledne odklopime poklicku a dopekame asi 12-15 minut.Po vyjmuti chleba nutnou postrikat chleba studenou vodou(pouzivam klasicky rozprasovac na kvitka).
Uzasny vlazny chlebik s maslem,mnaaaam.
Preji vsem dobrou chut.
Kontakt na mne - Pavel.61@seznam.cz
P.S.Omlouvam se vsem,nechci tady spamovat.