Chleba podle Romana Vaňka
Uvítání hostů chlebem a solí byl zvyk našich předků. I dnes je chleba každodenní jídlo v mnoha domácnostech a nesmí chybět v žádné kuchyni. Dopřejte si možnost vytvořit vlastní chléb podle chutí vaší rodiny.
Suroviny pro 1 kus
1 velký bochník
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 053 kJ / 3 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,75 g |
Tuky | 18,40 g |
Vláknina | 53,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10,02 g |
Sůl | 25,00 g |
Sacharidy | 721,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mouky, ocet, droždí, vodu, sůl a kmín.
Krok 2: Vše vložíme do pekárny a zapneme program "Těsto".
Krok 3: Cca po hodině těsto z pekárny vyndáme (ještě tam mělo být půl hodiny) a přendáme ho do ošatky vysypané žitnou moukou, kde kyne cca 50 min.
Krok 4: Pak těsto vyklopíme na plech s pečicím papírem a dáme do zapařené a vyhřáté trouby na 250 °C.
Krok 5: Po 3 minutách otevřeme troubu, aby přebytečná pára unikla a dále pečeme 1 hodinu na 180 °C.
Zveřejněno 4. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNPn
Moje poznámka
Chleba podle Romana Vaňka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNPn
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 3 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí vývar s domácí těstovinou
Přidáno před 9 hodinami
Kefírové koláčky s tvarohem a povidly
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková růže
Přidáno před 17 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
bobnak před 1 hodinou
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Veronika_1 před 1 hodinou
Majonézové koláčky bez kynutí
Monika146 před 3 hodinami
Lehký tvarohový koláč
Kamila30 před 4 hodinami
Rebarborový koláč
hankaslaba@email.cz před 4 hodinami
Krupicová kaše
kodrla před 4 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Jitka64 před 5 hodinami
Bublanina
scorpioon01 před 5 hodinami
Křenová omáčka
trdlo před 5 hodinami
Cibulová omáčka s karamelem
trdlo před 5 hodinami
Tématické fráze:
roman vaněk recepty,
roman vaněk,
vaněk recepty,
roman vaněk kuchařka recepty,
recepty roman vaněk,
recepty vaněk,
roman vaněk kuchařka,
roman vaněk chleba,
vaněk kuchařka,
recepty od vanka,
roman vaněk nový pořad,
vaněk roman,
vaněk,
jak zapářit troubu,
vaněk chleba,
roman vaněk recept,
kuchař vaněk,
chleba z trouby,
kuchařka od vaňka,
roman vaněk chléb
Suroviny:
mouka hladká pšeničná,
mouka žitná,
ocet,
sůl,
droždí čerstvé,
kmín celý,
voda
Komentáře (43)
Dovolil jsem si přidat fotku.
Přidávám 15.bodík a foto.
moc se Ti povedl
docela jsi mně pobavila
ošatku jsem Ti vyfotila, je to už docela dlouho co jsem jí koupila a přesně si nepamatuju na kolik gramů těsta ta ošatka je,a ani bych neřekla že jí moc vysypávám
já dala jen tip jak to dělají ostatní,to je jasný že se kilový chleba do dortové formy nevejde