Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 768 kJ / 6 876 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,92 g |
| Tuky | 278,13 g |
| Vláknina | 26,27 g |
| Cholesterol | 1,36 g |
| Sodík | 660 mg |
| Sůl | 2,09 g |
| Sacharidy | 984,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Zapneme si troubu na 180°C.
Dortovou formu vymažeme máslem či jiným tukem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, vejce, mléko a dobře vyšleháme ručním šlehačem.
Nalijeme do formy a pečeme cca 40-45 minut. Krok 3: Jablka:
Mezi tím si na pánev nalijeme vodu, nasypeme cukr a přivedeme k varu. Potom do ní vhodíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme jablka okrájená a nakrájená na plátky + špetku skořice.
Dusíme dokud se nevyvaří veškerá voda a dáme vychladit. Krok 4: Krém:
V menším kastrolku připravíme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a dáme vychladit.
V misce necháme změknout máslo, přidáme cukr, vychladlý pudink a šlehačem vyšleháme do krému. Krok 5: Karamel:
Na pánev či do kastrolku dáme cukr, vodu a necháme roztopit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy (ke konci radši uberte teplotu, aby se cukr nezačal přepalovat).
Pomalu přidáme smetanu, rum, sůl, promícháme a necháme přejít varem..
Vychladlý korpus potřeme krémem, poklademe jablky a přelijeme karamelem.
Zapneme si troubu na 180°C.
Dortovou formu vymažeme máslem či jiným tukem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme olej, vejce, mléko a dobře vyšleháme ručním šlehačem.
Nalijeme do formy a pečeme cca 40-45 minut. Krok 3: Jablka:
Mezi tím si na pánev nalijeme vodu, nasypeme cukr a přivedeme k varu. Potom do ní vhodíme máslo, necháme rozpustit a přihodíme jablka okrájená a nakrájená na plátky + špetku skořice.
Dusíme dokud se nevyvaří veškerá voda a dáme vychladit. Krok 4: Krém:
V menším kastrolku připravíme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink a dáme vychladit.
V misce necháme změknout máslo, přidáme cukr, vychladlý pudink a šlehačem vyšleháme do krému. Krok 5: Karamel:
Na pánev či do kastrolku dáme cukr, vodu a necháme roztopit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy (ke konci radši uberte teplotu, aby se cukr nezačal přepalovat).
Pomalu přidáme smetanu, rum, sůl, promícháme a necháme přejít varem..
Vychladlý korpus potřeme krémem, poklademe jablky a přelijeme karamelem.
Zveřejněno 2. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s karamelovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vL10
Moje poznámka
Dort s karamelovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vL10
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 8 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 10 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 11 hodinami
Tématické fráze:
karamelový přeliv,
karamelový dort,
vánoční dorty,
preliv z limetky na dort,
karamelový preliv na větrníky,
dort s karamelovým krémem,
jablkovy dezert s karamelovym prelivem,
banánový dort s karamelovym přelivem,
vanocni karamelovy dort,
karamelový přeliv recept,
vanocni dort,
dort bananovo karamelovým krémem,
jsablkovy kolac s karamelovym prelivem,
ovocný přeliv s karamelem,
dort karamelový,
vánoční dorty recepty,
karamelovy přeliv na zákusky,
orechovy kolac s karamelovym prelivem,
nebeský dort s vaječným likérem,
banánový dort s karamelovým krémem
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
skořice,
kakao,
prášek do pečiva,
jablko,
cukr,
voda,
máslo,
skořice,
máslo,
cukr,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krystal,
smetana,
sůl,
rum,
voda
Komentáře (22)