Krenex
Z křenu mixovaného spolu se solí, octem, olejem, cukrem a trochou vody vytvoříme výborné a pořádně ostré dochucovadlo, které skvěle doplní klobásku, pečené maso nebo dodá říz omáčce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 877 kJ / 449 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 12,20 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,52 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 73,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krenex
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR7B
Moje poznámka
Krenex
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR7B
Nejnovější recepty
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky ve tvaru čtverce s krémem a ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Piškotové kousky s krémem z mascarpone
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 6 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 9 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 10 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 10 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 12 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 13 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 14 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 16 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 17 hodinami
Tématické fráze:
uchování křenu,
krenex,
domácí křenex,
jak uchovat křen,
krenex domaci recept,
jak uchovat nastrouhaný křen,
jak uchovat strouhaný křen,
zavařování křenu,
recept na křenex,
jak vyrobit krenex,
jak zavařit kren,
uchování nastrouhaného křenu,
uchovávání křenu,
křenex recept,
křenex domácí,
křen uchování,
jak uchovat čerstvý křen,
křen zavařování,
vejmrda,
křen strouhaný recepty
Suroviny:
křen,
voda,
sůl,
ocet,
olej,
cukr
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
TIP: plním do sklinek pod zaplou digestoří a takz je to bez pláče!
http://miric.unas.cz
Nastrouhal jsem ho na robotu a potom ještě mix.
Musím moc krát poděkovat za recept
Díky za supr recept.
Teda jen tak, nesterilovat...
posílám ti bodíka
A je také pravda, že jedna dávka je málo, děláváme běžně dvě......křen máme moc rádi a také se něco rozdá na košt
Utěšit mě mohly jedině slzičky v očích manželky. Jen doufám a utěšuji se, že ty její slzičky byly z lítosti a ne z ochutnávky křenu.
Děkujeme za receptík. A nápad - mixovat....to mě nikdy nenapadlo.