Srnčí guláš na červeném víně
Lahodný pokrm, který v sobě spojuje chuť zvěřiny s plností a aromatem vína. Je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo večeři během podzimních nebo zimních měsíců. Pomalu dušené maso se doslova rozplývá na jazyku a ladí s chutí koření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 055 kJ / 969 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,40 g |
| Tuky | 2,94 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 329 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 40,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmahneme cibuli dozlatova. Zasypeme paprikou a hned přidáme na kostičky nakrájené maso. Osolíme a opepříme.
Krok 2: Přidáme lžíci koření Divočina, pár kuliček nového koření a bobkový list.
Krok 3: Když je maso opečené, zalijeme ho 3 dcl červeného vína a 2 dcl vody.
Krok 4: Přiklopíme a dusíme do změknutí (cca 1 hodinu). Zahustíme moukou rozmíchanou s vodou. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 2. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí guláš na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8gl
Moje poznámka
Srnčí guláš na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j8gl
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Burizonové kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 20 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 26 minutami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 56 minutami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 2 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 2 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 7 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 8 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 16 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 17 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 17 hodinami
Tématické fráze:
srnčí guláš,
srnčí na víně,
guláš recept,
srnčí kýta na červeném víně,
jeleni gulas na vine,
gulas na vine,
recepty z divočiny,
divočina na víně,
guláš,
srnci na cervenem vine,
srnčí kýta na víně,
srnčí guláš recept,
recepty divočina,
nejlepší srnčí guláš,
srnčí kýta recepty,
guláš z divočiny,
nejlepší recepty ze srnčího,
srnci maso recepty,
nejlepší jelení guláš,
divočina recepty
Suroviny:
kýta srnčí,
cibule,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
koření nové koření,
bobkový list,
koření divočina,
víno červené,
voda
Komentáře (21)
Všem doporučuji 👍👍👍
www.ceska-zverina.cz
Dám vědět, zítra na něj přijede návštěva, tak musí být úžasný