Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Tento recept vás zavede do čínské kuchyně s vůní Orientu. Kuřecí prsa Kung Pao doplněná chutnými mandlemi, náležitě okořeněná a s notnou dávkou zeleniny, vám budou nejspíše chutnat s rýží nebo s hranolky.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 500 kJ / 2 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 229,36 g |
Tuky | 127,27 g |
Vláknina | 24,10 g |
Cholesterol | 440 mg |
Sodík | 6,09 g |
Sůl | 15,48 g |
Sacharidy | 99,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, obalíme v solamylu a zprudka na 2 lžících oleje orestujeme. Maso vyjmeme a odložíme stranou.
Krok 2: Na zbylém oleji rozpustíme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme bujónem rozpuštěným v teplé vodě a provaříme, přidáme omáčky (množství lze upravit podle své chuti), zahustíme trochou solamylu.
Krok 3: Do připraveného sosu vložíme orestované maso, mandle, mrkev nakrájenou škrabkou na tenké plátečky a zelí a krátce prohřejeme.
Zveřejněno 28. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8KE
Moje poznámka
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O8KE
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 17 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 18 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Veselý kuřecí plátek
Leren před 19 minutami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 20 minutami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 21 minutami
Pečené nudličky z kapra
Leren před 22 minutami
Zapečený chřest
Leren před 23 minutami
Pikantní vepřová kýta
bonaher před 42 minutami
Pizza bez droždí
Fitulka před 46 minutami
Palačinky s džemem
Fitulka před 46 minutami
Domácí bujón
Fitulka před 47 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Fitulka před 48 minutami
Tématické fráze:
kung pao z kuřecího masa,
kungpao z kuřecího masa,
kung pao,
kung pao recept,
kuřecí nudličky kung pao,
kuřecí maso s mandlemi,
kureci s mandlemi,
recepty kuřecí maso kung pao,
recepty kung pao,
kuřecí prsa s mandlemi,
recept na kung pao,
pravé kung pao,
kuřecí kungpao,
recept na kuře kung pao pohlreich,
kuřecí nudličky s mandlemi,
kung pao pohlreich,
kureci kungpao s mandlemi,
recept kung pao,
kureci maso kung pao,
kung-pao
Suroviny:
maso kuřecí,
solamyl,
sůl,
olej,
cukr krystal,
voda,
bujon kuřecí,
omáčka sojová,
omáčka worcesterová,
omáčka chilli,
mandle,
zelí čínské,
mrkev
Komentáře (52)
Děkuju
"Kukuřičný škrob je na rozdíl od bramborového škrobu jemnější a hodí se proto i na zjemnění koláčů, dortů, přípravu náplní, dezertů a ovocných omáček. Bramborový škrob je zase vhodnější při přípravě specialit asijské kuchyně a do bramborových těst (např. chlupaté a bramborové knedlíky). "
Takže osobně bych ho klidně nahradila
Heinz, 250ml za 37Kc +-, chut vyborna.
Kikkoman, trochu drazsi, kolem 70Kc, ale chut vynikajici. Mjai je obe v kaufu.