Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybářská pomazánka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 450 kJ /
3 454 kcal
Bílkoviny105,64 g
Tuky326,45 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 3,72 g
Sůl8,40 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzenou rybu obereme od kůže a kostí. Rybí maso, studený vařený lalok, cibuli a česnek jemně pomeleme. Dochutíme solí, pepřem a dobře propracujeme. Pomazánku, která nám zbude po ochutnávce, dáme do skleniček a zavaříme. Krok 2: Zavařujeme asi 40 minut, na druhý den zavařování zopakujeme. Pomazánka se hodí na vycházky k vodě (nejen k vodě:-) ) jako dobrá svačinka.

Zveřejněno 8. 12. 2012

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj – recept je pod názvem Rybářská svačinka ve Sladkovodní kuchařce od autora Milana Paličky.

Podobný recept dělali i staří rybáři z našeho klubového rybníka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybářská pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgwL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybářská pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgwL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

hmmm - ta musí být:yes::-D až budu dělat, umelu pro sebe si trochu odeberu (česnek se mnou dělá divy) a ostatním přidám ten česnek, nó:-p

Jiříku, jenže ty tvoje doma uzené ryby musí chutnat úplně jinak, než ty koupené. To bude jiná bašta:-p:yes:

sunny.sofi - v masně, kde nakupuji, mi lalok objednali, po dodání z jatek zavolali.....někdy tam mají i hlavy, tak ovárek z hlav nebo bůček, jak píše Jarda Kadic, se dá použít taky.
Jano, ano vlastní výroba uzených rybek. :-):-p Opět jsem udil. Tentokrát i pro kamarády rybáře, jejich ulovené kapry, i pro kamarády nerybáře, ti si koupili tolstolobiky.:-p
Recept na uzení je tady - www.toprecepty.cz/recept/28876-uzeni-ryb-a-konzervovani-uzenych-ryb-zavarovanim/

Jirko, paráda. Na té druhé fotce jsou určitě nějaké uzené rybky domácí výroby, že jo??;-):yes:

sunny.sofi: Myslím, že by šel použít i vařený bůček:-8

Recept se mi moc líbí, jen bych byla ráda, kdybys mi napsal, co lze použít místo laloku - nevím, kde ho sehnat. Jinak super recept, posílám bodík a ukládám.:yes::-p:yes:

Jiri V.::-D:-D:yes:
Pěknou,chutnou pomazánku jsi Jiřiku připravil:-p:yes::yes:a svým dovětkem v komentáři mě pobavil;-):-D

Péťa - jméno vzniklo podle koní, předkové sedlačili. Ale od té doby, co rybařím, odvozuji své jméno od té malé rybky pstruhového pásma - vranky.:-) Pro nerybáře, je to malá nehezká rybka.....na rozdíl ode mě :-D:-D

Zase rybí trochu jinak.;-)Je vidět, že ryby jsou Tvoje krevní skupina, vždyť i jméno zavání takovou malou rybkou.:-K:-K:yes::yes:

milý Jiří nápady hýří, pomazánka hezká je, bodík ti už letí, pozdravuj své děti a taky Petrův zdar.. hodně štěstí, žádný zmar;-):-):-K:yes:

Tématické fráze:
pomazánka z laloku, pomazánka z tolstolobika, pomazánka z uzeného tolstolobika, pomazánka z uzeného laloku, pomazanka z vareneho kapra, studený vepŕový lalok, pstruhová pomazánka, pomazanka uzený tolstolobika, uzeny tolstolobik pomazánka, pomazanka z uzeneho tolstolobik, pomayánka z uzeného tolstolobika, rybí pomazánka z tolstolobika, pomazanka s uzeneho tolstolobika, ryba lalok, pkrabí pomazánka recept z tolstolobika, rybarska palicka, uzení laloku, pomazanka z vepřoveho laloku, vařený lalok, pomazanka z vepřového laloku

Suroviny:
ryba uzená, lalok vepřový, česnek, cibule, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu