Suroviny
Porce: 8-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 237 kJ / 4 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,02 g |
Tuky | 343,37 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 1,84 g |
Sůl | 4,01 g |
Sacharidy | 253,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z rozdrcených sušenek a másla vytvoříme hmotu, kterou pomocí rukou a vypouklé strany lžíce namačkáme do dortové formy, můžeme udělat cca 2 cm okraje po boku formy, ale nemusíme, jak kdo chce. Než si připravíme náplň, dáme formu do lednice.
Krok 2: Na náplň si vymícháme či vyšleháme lučinu s moučkovým cukrem, zašleháme pomazánkové máslo a karamelové salko a po jednom přidáváme vejce. Na konec do směsi přidáme dvě lžíce pudinkového prášku a dobře promícháme.
Krok 3: Náplň nalijeme do dortové formy na sušenkový základ a pečeme na 160°C (ne horkovzduch) asi 40 minut. Doporučuji péct nad nebo přímo v lázni s horkou vodou.
Krok 4: Upečený cheesecake by se neměl rosolovitě třást - především uprostřed. Necháme zcela vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho přemístíme do lednice, alespoň na 12 hodin.
Zveřejněno 14. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake z karamelového Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7JR
Moje poznámka
Cheesecake z karamelového Salka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w7JR
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 22 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
dexulka před 22 minutami
Cottage s banánem a jablkem
vojfrancezska před 2 hodinami
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 13 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 14 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 14 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 15 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 15 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 15 hodinami
Tématické fráze:
karamelový cheesecake,
karamelové řezy ze salka,
karamelový cheesecake recept,
karamelovy cheescake,
recept karamelový cheesecake,
cheesecake karamelový,
pečení ze salka,
náplň ze salka,
pečeme ze salka,
recepty ze salka,
jak udělat karamelové salko,
nepečený dort ze salka,
salko recept,
recept na karamelový cheesecake,
jak udelat karamel ze salka,
co udělat ze salka,
cheesecake s karamelem,
nepečený karamelový cheesecake,
cheesecake top recepty,
cheescake ze salka
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
lučina,
pomazánkové máslo,
salko karamelové,
pudink karamelový,
cukr moučkový,
vejce
Komentáře (13)
Já raději peču nad tím pekáčkem s vodou, ale jde o jen o vlastní pocit, v podstatě je to to samé. Přímo v tom pekáčku mi připadá, že se to spíš vaří než peče.