Jablková žemlovka
Jablková žemlovka je jedním z tradičních sladkých nákypů, který se v našich zemích konzumuje jako hlavní chod. V menším množství můžete jablkovou žemlovku podávat jako dezert s karamelovou nebo vanilkovou omáčkou.
Suroviny pro 4 porce
menší pekáček nebo zapékací forma
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 227 kJ / 4 834 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,12 g |
| Tuky | 216,11 g |
| Vláknina | 38,30 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 4,46 g |
| Sůl | 10,33 g |
| Sacharidy | 595,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablková žemlovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yy0
Moje poznámka
Jablková žemlovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yy0
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 1 hodinou
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 40 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 1 hodinou
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 2 hodinami
Frgálová buchta
Merylas před 2 hodinami
Buchty na páře
Merylas před 2 hodinami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 2 hodinami
Tématické fráze:
žemlovka nejlepší recept,
žemlovka recept,
žemlovka,
recept na žemlovku,
tvarohová žemlovka s jablky,
recept žemlovka,
žemlovka s tvarohem,
jablečná žemlovka,
recepty žemlovka,
žemlovka s jablky a tvarohem,
nejlepší žemlovka,
zemlbába nejlepší recept,
zemlbába s jablky,
žemlovka recepty,
domácí žemlovka,
žemlovka do kapsy,
jak se dela zemlovka,
recept na žemlovku s tvarohem,
žemlebába,
jablecna zemlovka s tvarohem
Suroviny:
žemle,
vejce,
mléko,
jablko,
cukr krystal,
skořice mletá,
rozinky,
máslo,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (52)
Ten cukr jsem chtěl zmínit, ale obecně se méně sladí (vyjma mé maličkosti
No, jabka jsou to poslední, co tomu dává chuť
***
Rozinky netřeba spařovat
Posílám bod a foto