Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutá roláda se švestkami

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 576 kJ /
4 679 kcal
Bílkoviny199,18 g
Tuky132,86 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 499 mg
Sodík 3,84 g
Sůl9,51 g
Sacharidy662,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Krok 2: Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali vejce. Krok 3: Vypracujeme vláčné měkké těsto, které necháme na teplém místě kynouy. Krok 4: Po vykynutí zhotovíme roládu tak, že formu na srnčí hřbet vymažeme tukem a část těsta vložíme do formy. Krok 5: Na dně formy uděláme takový žlábek, kde pokládáme půlky švestek jednu za druhou a do každé půlky švestky vložíme půlku mandle. Krok 6: Těsto uzavřeme, potřeme rozpuštěným tukem, můžeme posypat perníkovým kořením (nemusí se) a dáme péct do stř. vyhřáté trouby. Po upečení a vychladnutí krájíme na řezy.

Zveřejněno 28. 8. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Z 1/2 kg mouky máme 2 rolády, ale také záleží na velikosti formy. Já používám takovou starší, menší. Tuhle roládu dělám už hodně dlouho a u nás je moc oblíbená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQoA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQoA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Tak zítra vyzkouším a uvidíme, zatím se mi zalíbil!:yes:

Hezké a dobré:-):yes::yes:+ 4.

Hani, hodně sympatický moučník:yes:, už si ukládám:-)

Tématické fráze:
roláda z kynutého těsta, kynutá roláda s tvarohem, moučníky se švestkami, kynuté těsto na roládu, moučníky ze švestek, moučník se švestkami, roláda s kynutého těsta, švestky moučník, se švestkami, těsto na kynutou na roládu, moučníky s švestkami, rolada z kynuteho těsta sladka, šneci z kynutého těsta se švestkami, moučník se švestkama, recept moučník švestky, kynutá těsta postup, moučník švestky, recepty moučníky se švestkami, roůáda z kynutého těsta, rolady z kynutého těsta

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, tuk hera, vejce, droždí, sůl, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu