Rýže dušená v troubě
Rýže připravená v troubě je sypká a velmi chutná. Svou chutností předčí i rýži připravovanou v rýžovaru. Takto připravená je vynikající i na zavářku do polévek, neboť nemá již tendenci se rozvařit.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 181 kJ / 1 477 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,38 g |
| Tuky | 35,41 g |
| Vláknina | 10,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 25 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 262,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200-230 °C. Do konvice dáme vařit vodu. Zvolené množství rýže nasypeme do mísy z varného skla, propláchneme několikrát pod studenou vodou.
Krok 2: Osolíme, vložíme cibuli s napíchaným hřebíčkem, přidáme asi olej a zalijeme vroucí vodou. Vody dáme tolik, kolik je rýže (asi 1 cm vody nad rýži). Musíme počítat asi s jedním centimetrem od okraje mísy.
Krok 3: Přikryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby a po chvíli, kdy rýže začne prudce bublat (jakoby pěnit) troubu vypneme a necháme tam rýži "dojít" (zhruba 30 minut).
Krok 4: Rýži vidličkou načechráme a použijeme jako přílohu.
Zveřejněno 23. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýže dušená v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQRA
Moje poznámka
Rýže dušená v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQRA
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 12 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 12 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 13 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 6 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 7 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 8 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 10 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 10 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 11 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 11 hodinami
Tématické fráze:
vareni ryze v troube,
dušena rýže,
jasmínová rýže příprava v troube,
rýže dušená recept,
rýže vařená v troubě,
jak se vari ryze v troube,
ryze dusena,
jak upéct rýži,
pečená jasmínová rýže,
varena ryze v troube,
výborná rýže,
příprava dušené rýže,
jak se peče rýže,
ryže vtroubě,
jak se dela ryze v troube,
dušená jasmínová rýže,
babicova rýže,
dusena ryze recept,
rýže pečená v troubě,
jak se peče rýže v troubě
Suroviny:
rýže dlouhozrnná,
cibule,
olej,
sůl,
koření hřebíček,
voda
Komentáře (15)
a ještě rada pro ty, kdo stejně jako já nemají rádi cibuli ... nedala sem celou ale jen pár "sukniček" (aby se neřeklo) spolu s hřebíčkem do papírového sáčku na čaj (kupuju v DM) a funguje to taky
A musím říct že to je ta nejlepší rýže jakou si doma jeden může udělat! Ještě když byl můj syn se mnou vždycky po obědě se pak ještě k pekáčku posadil a cpal se tak dlouho dokud neměl dost. Tati - ta je tak dobrá!
Ještě jsem chtěl napsat že tam dávám tři lžíce panenského olivového oleje. Nejprve jsem měl obavu jestli pak nebude rýže chutnat po něm ale naštěstí tomu tak není.