Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 620 kJ / 6 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,01 g |
Tuky | 404,17 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 2,33 g |
Sodík | 715 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 668,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pri
Krok 2: dáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi.
Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.
Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.
Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cik-cak dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQzR
Moje poznámka
Cik-cak dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQzR
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 4 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 5 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 12 minutami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 2 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 3 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 5 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 5 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 5 hodinami
Kuře na paprice
Kajkajak před 6 hodinami
Tématické fráze:
cik cak dort,
šablony na kávu,
šablony na dorty,
dort cik cak,
cik cak,
šablony na čokoládové ozdoby,
cak,
řezy cik cak,
cak.cz.,
koláč cik cak,
cik cak řezy,
studenej dort,
cik,
sablona na dort,
šablona na kávu,
kakaovy korpus,
moučník cik cak,
cikcak,
cik cak dorty,
šablony na ozdobu kávy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
voda,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
mléko,
pudink vanilkový,
káva instantní,
piškoty dětské,
brandy,
poleva čokoládová
Komentáře (10)