Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 620 kJ / 6 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,01 g |
Tuky | 404,17 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 2,33 g |
Sodík | 715 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 668,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pri
Krok 2: dáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi.
Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.
Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Z cesta oddelíme asi 1/3 a vmiešame do nej v troche teplej vody rozpustené kakao. Krok 3: Obe cestá zvlášť upečieme v tortovej forme. Krok 4: Krém : V mlieku rozmiešame Zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Krok 5: Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu. Nakoniec vmiešame orechy. Krok 6: Kakaový korpus narežeme na kruhy. Biely korpus rozrežeme na polovicu.
Spodnú polovicu bieleho korpusu potrieme tenkou vrstvou brendového masla a potom krémom. Krok 7: Priložíme najväčší kakaový prstenec a potom každý druhý. Vyplníme krémom priestory medzi prstencami aj ich povrch. Uložíme zvyšné kakaové prstence – na miesto, kam podľa veľkosti patria, teda vždy na krém. Krok 8: Piškóty zlepíme brandovým maslom, namočíme do kávy a ukladáme tesne k sebe dookola vedľa kakaového prstenca. Krok 9: Potrieme vrstvou krému a priložíme vrchnú časť bieleho korpusu. Krok 10: Krémom potrieme aj boky torty. Krok 11: Vrch torty polejeme čokoládovou polevou tak, aby stiekla po bokoch a ozdobíme podľa svojej chuti.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cik-cak dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQzR
Moje poznámka
Cik-cak dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MQzR
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 14 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 16 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 17 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 20 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 21 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
veronika_straka před 7 minutami
Maminčina jablečná buchta
petka.ftk před 18 minutami
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Kostriba před 2 hodinami
Citronová bábovka
AlenaCernik před 8 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 10 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 10 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 10 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 11 hodinami
Bublanina
alenalentz před 13 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 13 hodinami
Tématické fráze:
cik cak dort,
šablony na kávu,
šablony na dorty,
dort cik cak,
cik cak,
šablony na čokoládové ozdoby,
cak,
řezy cik cak,
cak.cz.,
koláč cik cak,
cik cak řezy,
studenej dort,
cik,
sablona na dort,
šablona na kávu,
kakaovy korpus,
moučník cik cak,
cikcak,
cik cak dorty,
šablony na ozdobu kávy
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
voda,
kakao,
máslo,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
mléko,
pudink vanilkový,
káva instantní,
piškoty dětské,
brandy,
poleva čokoládová
Komentáře (10)