Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 732 kJ / 1 609 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,57 g |
Tuky | 53,77 g |
Vláknina | 17,57 g |
Cholesterol | 494 mg |
Sodík | 1,50 g |
Sůl | 3,55 g |
Sacharidy | 43,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Palce ponecháme vcelku (8-10 kusů), promícháme je se solí, kmínem, nadrobno nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem a kečupem smíchaným s paprikovou pastou. Takto obalené maso necháme odležet 6 hodin, nebo i přes noc.
Krok 2: Pekáč vytřeme lžící sádla, rozložíme naložené maso a lehce podlijeme vodou. Pečeme do měkka pod pokličkou nebo alobalem. Jakmile je maso měkké, dopečeme odkryté za častého přelévání výpekem.
Krok 3: Podáváme s vařeným kysaným zelím a vhodnou přílohou jsou variace knedlíků z bramborového těsta (noky, koule, šišky, plátky knedlíků).
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brněnský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7J1B
Moje poznámka
Brněnský vrabec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7J1B
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 35 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 43 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečený vrabec,
moravský vrabec s kečupem,
pečený vrabci,
moravský vrabec z kýty,
brněnský vrabec se zelím,
jak naložit maso na moravského vrabce,
vrabec peceny,
moravský vrabec naložení,
cesky vrabec recept,
brněnske vrabci recepty,
maso na vrabce,
brnensky zavitek,
jak nalozit maso na vrabce,
naložení masa na vrabce,
brnesky dort,
vepřové maso brněnsky vrabec,
recept na brněnský brabec,
brněnské výpečky,
recept brnenske brabce,
pečené maso - brněnský vrabec
Suroviny:
palec vepřový,
sádlo vepřové,
cibule,
česnek,
kečup sladký,
pasta papriková,
kmín celý,
sůl,
pepř
Komentáře (21)
...pozdě udělal jsem z kostek cukr moučka, ten je totiž dražší a ušetříme tak mnoho peněz
... můžu nafotit kostkovej cukr, ten tady tutově neníííííí
nějaké cukroví v zásobě.. nebylo by