Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 568 kJ / 1 092 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 209,67 g |
Tuky | 6,95 g |
Vláknina | 33,83 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 32,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny (u kýty to stačí). Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku.
Krok 2: Vložíme do hrnce zeleninu s rozetřeným česnekem a pomalu vaříme společně se čtvrt litrem vývaru. Osolíme. Do gázy zabalíme nové koření, hřebíček, jalovec a bobkové listy. Svážeme nití do uzlíčku a vložíme do hrnce se zeleninou.
Krok 3: Odležené maso orestujeme ze všech stran vcelku na pánvi do hněda. Poté vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou a na 175 stupňů necháme 15 minut dopéct.
Krok 4: Po vyjmutí z trouby maso z pekáče vyděláme a do zbylého výpeku přidáme rozvařenou zeleninu a brusinky a chvíli ještě povaříme. Pokud chceme omáčku jemnější (je to lepší) ručním mixérem pomeleme. Maso nakrájíme (nevadí, když bude vevnitř růžové, právě naopak, bude tak šťavnaté). Podáváme s bramborovým, špekovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.
Zveřejněno 1. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBww
Moje poznámka
Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBww
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 24 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 35 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 7 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 13 hodinami
Tématické fráze:
srnčí kýta,
recepty na srnčí maso s brusinkami,
srnčí svíčková,
srnčí hřbet svíčková,
svíčková ze srnčího masa,
svíčková ze srnčího,
svíčková s brusinkami,
svíčková ze srnčího hřbetu,
srnci kyta na svickovou,
srnčí hřbet na svickovou,
srnčí kýta recept,
srnčí kýta recepty,
svickova srnci hrbet,
srnčí svíčková recept,
recept na srnčí kýtu,
srnci na brusinkach,
svickova s brusinkama,
srnčí hřbet jako svickova,
srnčí kýta s brusinkovou omáčkou,
srnčí medailonky s brusinkami
Suroviny:
kýta srnčí,
mrkev,
nať petrželová,
celer,
jalovec,
bobkový list,
koření hřebíček,
koření nové koření,
vývar hovězí,
brusinky,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (19)
http://www.iprima-prostreno.com/prostreno-recepty/...
tady je srnčí až dole:
http://ona.idnes.cz/nejlepsi-recepty-ze-zveriny-je...
http://www.lidovky.cz/podzimni-speciality-dynove-r...
http://instinkt.tyden.cz/rubriky/labuznik/kucharka...
takže suma sumárum, na fotce je hřbet se srnky
To foto v tom případě k tomuto receptu nepatří
To je to samé, jako kdyby někdo dal fotografii kávy k receptu na mátový čaj
Já sem chodím docela často a zdržuji se veškerých komentářů, ale tohle už je moc.
U ostatních receptů se vše rozpitvává do posledního zrnka pepře a u Tebe to má projít?
Nezlob se na mě, ale já Tě řadím mezi ty, co jdou za výhrou přes mrtvoly
A pokud reaguješ na ten jiný recept, kde jsem napsala svůj komentář, tak za tím si stojím, na každého nového uživatele se tu "vrháš" s podezřením a tebe se nemůže nikdo zeptat??