Kološvárské zelí III
Kološvárské zelí v sobě spojuje voňavé kysané zelí, rýži, vepřové maso a smetanu. V troubě se všechno krásně propojí do sytého a lahodného pokrmu. Tato neobvyklá kombinace vás mile překvapí.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 782 kJ / 1 382 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,28 g |
| Tuky | 30,15 g |
| Vláknina | 20,63 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 140 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 241,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji zpěníme očištěnou, drobně pokrájenou cibuli. Když začne zlátnout, přihodíme scezené kysané zelí. Podlijeme trochou vody (nebo nálevu ze zelí) a dusíme do měkka.
Krok 2: Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením. Potom vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout.
Krok 3: Na pánvi s trochou oleje osmahneme očištěnou a pokrájenou druhou cibuli i s plátky oloupaného česneku. Přidáme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu a opečeme.
Krok 4: Konzervu s vepřovým masem vyklopíme, nakrájíme na kostičky a přidáme prohřát ke klobásovému základu. Vše ochutíme červenou paprikou.
Krok 5: Vezmeme pekáček, nasypeme do něj rýži, zelí a masovou směs a vše společně promícháme.
Krok 6: V hrnečku rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na půl hodiny zapéct na 170 °C.
Krok 7: Zvláštní kombinace zelí, rýže a masa naše chuťové buňky mile překvapí.
Zveřejněno 7. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kološvárské zelí III
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LvYA
Moje poznámka
Kološvárské zelí III
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LvYA
Nejnovější recepty
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 3 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 6 minutami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 57 minutami
Vosí hnízda
mares-mikulas před 57 minutami
Vánoční punč
Sarinkad před 1 hodinou
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 1 hodinou
Domácí langoše
zjedolbanan před 1 hodinou
Medovníkové kuličky
Mrs.Patterson před 1 hodinou
Jetelíčky
Mrs.Patterson před 1 hodinou
Makové rohlíčky - cukroví
DankaK před 1 hodinou
Kynutý knedlík
kraka před 2 hodinami
Tématické fráze:
koložvárské zelí,
kološvárské zelí podle pohlreicha,
kološvárské zelí s ryzi,
kološvárské zelí skládané,
koložvárské zelí recept,
kolšvárské zelí,
kološvarcké zelí,
jak správně naložit zelí,
koloszvárské zelí,
nejlepší recept na kološvárské zelí,
kološvartské zelí,
zeli recepty,
koložvárské zelí recepty,
jak uvařit zelí,
kolosvarskezeli,
košvarské zelí,
kološvarské kysané zelí,
kolosvardske zeli,
recepty ze zelí,
kysané zelí recept
Suroviny:
maso vepřové,
klobása papriková,
zelí kysané,
rýže,
cibule,
smetana sladká,
smetana kysaná,
česnek,
olej,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (13)