Výborné kremrole
Upečte tuto klasickou dobrotu, kterou známe z cukráren. Výborné křupavé trubičky z máslového těsta plněné nadýchaným sněhovým krémem ozdobí váš sváteční stůl a potěší celou rodinu.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 415 kJ / 2 967 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,86 g |
| Tuky | 186,28 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 831 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 275,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin na tukové těsto připravíme na vále „bochánek“, který uložíme do chladničky.
Krok 2: Do mouky přidáme všechny přísady na moučné těsto a vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na obdélník, tukové těsto položíme na jednu polovinu a druhou půlkou moučného těsta ho překryjeme.
Krok 3: Takto vytvořený „balíček“ rozválíme na sílu asi 1 cm, složíme jako ubrousek třikrát na délku i na šířku. Dáme do chladna odpočinout na 1/2 hodiny. Tento úkon s překládáním a rozválením opakujeme celkem 4x.
Krok 4: Připravíme sníh. Do hrnce dáme vodu, na něj položíme misku a v páře šleháme bílky, dokud se nevytvoří hustý sníh.
Krok 5: Včas zapneme troubu na 180 °C.
Krok 6: Z hotového těsta vyválíme obdélník, který rádýlkem rozkrájíme na proužky silné asi 2-3 cm. Tyto proužky těsta natáčíme na trubičky na kremrole.
Krok 7: Kremrole klademe na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
Krok 8: Po upečení sundáme z formiček a vychladlé naplníme připraveným sněhem. Bohatě pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZK9
Moje poznámka
Výborné kremrole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZK9
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 45 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 52 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 1 hodinou
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 4 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší domácí kremrole,
nejlepší sníh do kremrolí,
ty nejlepší kremrole recept,
nejlepší kremrole,
kremrole recept,
těsto na kremrole,
kremrole videorecept,
recept nejlepsi kremrole,
domácí těsto na kremrole,
recept na kremrole,
nejlepší těsto na kremrole,
recept na domácí kremrole,
vyborne domaci kremrole,
domaci kremrole,
kremrole,
videorecept na domácí kremrole,
nejlepsi recept na kremrole,
recepty na kremrole videorecept,
jak točit kremrole,
úžasné kremrole
Suroviny:
mouka hladká,
tuk,
mouka hladká,
ocet,
voda,
žloutek,
sůl,
žloutek,
bílek,
cukr
Komentáře (9)