Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 802 kJ / 2 104 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,39 g |
Tuky | 5,17 g |
Vláknina | 26,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 57 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 452,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby (používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.
Krok 2: Necháme 6 neděl v teple kvasit.
Krok 3: Stáhneme do lahví a 3 neděle necháme ustát.
Zveřejněno 13. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýžové domácí víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoR6
Moje poznámka
Rýžové domácí víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yoR6
Nejnovější recepty
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 10 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 1 hodinou
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 3 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 3 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 3 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 3 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 4 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 5 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí víno,
domácí cinzano,
víno z rýže,
trnkové víno,
rizove vino,
domácí víno recept,
činzáno z rýže,
výroba domaciho vina,
jak udělat domácí víno,
vyroba ryzoveho vina,
domácí víno recepty,
domácí výroba vína,
recept na domácí víno,
ryzove cinzano,
domácí trnkove vino,
cinzano recept,
domácí vína,
recepty na domácí víno,
recepty na domácí vína,
domácí trnkové víno recept
Suroviny:
rýže,
květ muškátový,
cukr vanilkový,
koření hřebíček,
ořech muškátový,
rozinky,
citron,
droždí,
cukr,
voda
Komentáře (49)
milans13:
Jj, Time Is Money
Zkuste zkusit chlebové kůrky...
http://vasek.webz.cz/
droždí kolik asi% dosáhnu?
Co jsem četla na internetu příspěvky od vinařů, tak klasické kvasinky nedoporučují, za prvé je to cítit po kvasnicích a za druhé nejsou kvasinky odolné alkoholu, takže brzy umírají a nedokvasí nápoj úplně dokonale. Já použila vinařské kvasinky a živnou sůl (balíček po 7 Kč - a do 5ti litrového demižonku stačí půlka. Jinak vše jako milans13, jen jsem přidala půlku oloupaného grepu a hrstku brusinek, četla jsem, že si lidi hrají s kombinacemi sušených meruněk, ananasu atd. Určitě taky vyzkouším. Toto víno má hodně alkoholu - po malým zkušebním panáčku to člověk cítil v hlavě, četla jsem, že se dá dosáhnout cca 16procent. Je fakt čistý, ve skleničce se nedá rozeznat od vína, které má zlatavější barvu. Mě vyšel litr na cca 30 kč, což je bomba, teď nám kvasí ještě šípkové a bude i trnkové, tak dobrou chuť.
Ještě chci podotknout, že se nejedná o nějakej utrejch, víno je opravdu lahodné a má výbornou kořeněnou chuť (jako metropol), ale je silnější