Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

Karamelizovaná jablka pečená pod plátem máslového těsta a servírovaná vzhůru nohama – to je slavný Tarte Tatin. Elegantní francouzský dezert, který spojuje jednoduchost s neodolatelnou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

Koláčová forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 761 kJ /
3 289 kcal
Bílkoviny19,40 g
Tuky196,34 g
Vláknina21,55 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 205 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy350,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V zapékací formě rozehřejeme na plotně máslo s cukrem. Krok 2: Z omytých jablek bez jádřinců nakrájíme plátky. Jablka dáme do formy a zahříváme je s máslem a cukrem, dokud cukr nezačne karamelizovat. Krok 3: Včas zapneme troubu na 180 °C. Krok 4: Na pracovní ploše lehce posypané moukou, vyválíme těsto a vyřízneme z něj plát stejně velký jako zapékací forma. Těsto opatrně položíme na jablka a propícháme vidličkou. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 20-25 minut, až má těsto zlatavou barvu. Krok 6: Asi 10 minut je necháme vychladnout a pak překlopíme na dezertní talíř a podáváme.

TIP: Tarte Tatin - rady pro obrácený koláč

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Monikiska: samozrejme, len vtedy, ak misa je z varného skla...

Monikiska: za sebe: zcela určitě, i když já mám zapékací formu na tyhle věci, ale sklo určitě

Mám dotaz. Nemám pánev bez plastové rukojeti. Můžu to zapéct ve skleněné míse???

Kateřina:No já nevím jak Vy,ale já Tarte Tatin jedla od rodilé francouzky a žádným krémem přelitý nebyl. ;-)

Kateřina: Vážená, tento koláč je na receptech 4-slovy čtyři roky,a jediná osvícena jste vy!!! Blahopřeji vám k tomu!!!!

Kateřina 28. 10. 2012 11:36
Tak tohle nemá s Tarte tatinem absolutně nic společeného! Jak někdo může vůbec prezentovat takovouhle hrůzu za Tarte tatin:-(( Tatre tatin je typický francouzský koláč, který má být ještě následně přelitý krémem. Tohle je jedna z nejhorších parodií, které jsem kdy viděla:-(( Být Vámi, tak celý příspěvek smažu a nedělám si ostudu! Hrůza!!

Přidala jsem fofo, doufám že to nebude vadit.Děkuji.;-)

Můj začátek tohoto koláče vypadal stejně,ale i tak je to super dobrota. Jablka přidám na pánev až je cukr hnědý!!! Nebojte se, jablka pustí šťávu a nic se nepřichytne. Jinak recept nemá chybu, každý si přidá a ubere dle své chutě.:yes::yes::yes:Jinak doporučuji moučnatá jablka a podle J.Olivera i banány.

Ja síce neviem,ako má správne vyzerať,ale na fotke je vidieť trochu nahnedlý povrch-to bude asi ten karamel.Mne len neni jasné aký rozdiel je medzi týmto receptom a receptom na "Obrácený jablečný koláč".Inak to môže byť dobré:-p;-)

Ivane HOS:-).Pakliže se podíváte pozorně na fotografii,tak jistě vidíte,že barva není zelená,ale je to jen zabarvení fotografie vlivem okolního světla.
Pakliže máte recept na tento koláč v jiném podání,budeme rádi,pokud ho sem přidáte a fotografie se zlatým zbarvením je také vítána:-).Přeji pěkný den:-K.

Nepokládám tento výrobek vámí prezentovaný za to,za co jej vydáváte,protože jste pravděpodobně nikdy neviděli, jak správně vypadá!:-!:no::-//
Neznáte technologii výroby a vhodné produkty.
Nevidím karamel, který vzniká při procesu pečení přímo pod jablíčky v pánvi, tudíž při obrácení koláče do jeho konečné podoby je zlatý!!! a ne zelený! V případě že byste měli zájem o podrobný popis, jak tento koláč připravit, můžete se na mě obrátit!

Tématické fráze:
obraceny francouzsky jablecny kolac, francouzský jablkový koláč, obrácený jablečný koláč, francouzký jablečný koláč, tartin, obrácený jablečný koláč dity p., francouzský jablečný koláč, obrácený jablečný koláč s karamelem, obrácený jablečný koláč od babičky, francouzský obrácený jablečný koláč, jablečné koláče jak je neznáte, koláč tartin, francouzký jablkový koláč, obrácený jablečný koláč recepty, francouzský koláč s jablky, obrácený jablečný koláč s krémem, jablkový koláč recept, jablkový koláč z listového těsta, obrácený jablečný koláč z listového těsta, francouzský jablečný koláč obraceny

Suroviny:
těsto listové, jablko, máslo, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu