Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 599 kJ / 1 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,21 g |
| Tuky | 23,96 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 525 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 40,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, přidáme koření – 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 snítky rozmarýnu, zakápneme olejem,promícháme a necháme přes noc odležet.
Krok 2: Na druhý den si pokrájíme všechny připravené cibule na drobné kostičky, vložíme je do větší nádoby,/ kterou je možné vložit do trouby/ a opečeme je na rozehřátém sádle pěkně dohněda.
Krok 3: Zasypeme je gulášovým kořením a do tohoto základu vložíme zprudka opéci naložené maso. Orestujeme jej pěkně ze všech stran, dokud maso nepustí všechnu šťávu.
Krok 4: Pak přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme ho červeným vínem a vložíme s nádobou do trouby na 180°C a necháme dusit pod pokličkou v troubě. Podle potřeby podléváme vodou.
Krok 5: Když je maso téměř měkké, vyndáme ho s nádobou zpět nahoru na varnou plochu.
Krok 6: Do guláše vložíme okapanou sterilovanou, na proužky pokrájenou, červenou kapii a podusíme ještě chvíli doměkka.
Krok 7: Nakonec přidáme do guláše šípkový džem (nebo marmeládu) a ještě krátce povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Guláš je dost hustý, ale můžeme ho podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotový guláš na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo zdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 6. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgqm
Moje poznámka
Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgqm
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 11 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 5 minutami
Pangasius pod parmazánovou dečkou
poirotka před 32 minutami
Čokoládové řezy s kokosem
Olivia1991 před 53 minutami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 2 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 13 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 14 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 14 hodinami
Tématické fráze:
srnčí guláš v troubě,
jelenní guláš,
jelení guláš,
jeleni gulas z trouby,
jeleni guláš v troubě,
gulas z jelena,
recept na jelení guláš,
klasický jelení guláš,
hovězí guláš s kapií,
jak naložit jelena,
jelení ořech,
dietní recept na jelena,
jak varit z jelena,
jelení recepty,
kančí guláš s kapii,
recept na jelení guláš s marmeládou,
hovezi gulas s kapiji,
jelení cibulář,
jelení guláš na pivě,
pokrmy z jeleního masa
Suroviny:
maso jelení,
pepř,
koření nové koření,
rozmarýn,
maso,
protlak rajčatový,
cibule,
koření gulášové,
víno červené,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
džem,
nať petrželová,
kapie sterilovaná,
strouhanka chlebová
Komentáře (15)
Srnčí nabere do sebe chuť z omáčky až za 12 hodin. Takže vařit den napřed a schovat!!!!!!
Až se nějaký jelen namane !