Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta Szeged

Krásně rozpadajícímu a šťavnatému masu odolá málokdo. Připravte si k obědu vepřovou kýtu s nádechem maďarské kuchyně, není to nic složitého. Jako přílohu můžete podávat vařené brambory.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 006 kJ /
1 197 kcal
Bílkoviny211,96 g
Tuky32,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 531 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky 2x2 cm. Osolíme, opepříme a lehce obalíme v mleté maďarské paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: V hrnci na rozpáleném oleji maso rychle a zlehka orestujeme, aby paprika nezhořkla. Maso vyjmeme a dáme na chvilku bokem. Krok 3: Přidáme najemno nakrájenou cibuli, a nadrobno nakrájenou papriku, česnek a společně lehce orestujeme. Krok 4: Vrátíme maso a podlijeme trochou vývaru, tak aby maso bylo z poloviny ponořeno ve vývaru. Krok 5: Vaříme do změknutí masa a podáváme s vařeným bramborem.

Zveřejněno 6. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta Szeged

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRwL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta Szeged

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRwL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinka:Prosím pokud chcete přispívat na veřejné stránky, naučte se napřed pravopis, je to hrůza.

Jednoduché, nepřeplácané a určitě dobré. +:yes::-))

První recept to není, jukni se lépe, ale nevadí, posílám totiž opravdu to co uvařím, a když mám čas a náladu. Čaukys;-)

zapomněla jsem ti dát boda, tak teď napraveno:-D

Colombo65 vítej na našich stránkách mezi náma:-!Přeju ti, aby se ti tady líbylo, byl spokojený a aby si si rozumněl s našimi chlapy, které si tu hýčkáme a je to fajn. Křest prvním receptem máš za sebou, tak klidně pokračuj.
Jinak já raději ten segedín s kyselím zelím, má větší šmrnc, tím ovšem nechci říct, že tohle by bylo špatný-naopak:-p je fakt, že pravá paprika je neporovnatelná s tou, co používáme tady;-)

Tématické fráze:
co uvařit z vepřové kýty, vepřová kýta, colombo65, colombo 65, veprova kyta recepty, segedín z vepřové kýty, segedin, masová směs z vepřové kýty, vepřové kostky z kýty, szegedin maďarský, veprovy segedin, kostky z vepřové kýty, kýta na kostky, vepřová kýta recept, kýta kostky, recepty z vepřové kýty, směs z veprove kýty, segedínská vepřová kýta, co uvařit z kýty, recepty online vepřové

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, paprika čerstvá bílá, vývar masový, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, česnek, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu