Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 550 kJ / 2 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,25 g |
Tuky | 51,60 g |
Vláknina | 24,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,03 g |
Sacharidy | 376,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavší bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXKA
Moje poznámka
Tmavší bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXKA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 50 minutami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 5 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 5 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 5 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 5 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 53 minutami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 4 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 4 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 7 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 18 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 19 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 20 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 20 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 21 hodinami
Tématické fráze:
výroba baget,
domácí tmavá bageta,
baget,
bageta rustikální kořen,
recept na bagetu jak se peče,
domácí bageta na chlebíčky,
bageta recept,
domácí bageta v chlebíčkové formě,
recepty na bagety,
tmava veka,
recept na tmavou bagetu,
pšeničný preferment,
kde seženu lněné semínko,
domácí bagety na chlebíčky,
kombageta,
domaci bagety z tmave mohky,
recept na baget,
bageta,
bagetky s prefermentem,
vyrob si domabagetu
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí,
voda,
cukr,
olej,
sůl,
semínka lněná,
mouka žitná chlebová,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
droždí
Komentáře (32)
Obecně by se dalo říct, že omládek je kvásek z droždí (jako ten do "babiččiných" buchet), ale s předem daným poměrem mouky a vody
http://www.toprecepty.cz/recept/23489-omladek/
Celé semínko projde zažívacím traktem téměř beze změny, a tím, že ho pomelu, z něj tělo může více vstřebat.
A tenhle mlýnek mi, v případě potřeby, pomele i cukr a mák (potřebnou trochu, když doma dojdou mleté) nebo na něm melu - drtím zrno do různých baget nebo rohlíků (ála kornspitz).
Já se z Tebe asi picnu - ještě jsem nezrealizovala omládek a Ty už na nás tady s prefermentem / vůbec jsem netušila, že něco takového existuje /
A děkuju za pochvalu pečiva