Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 972 kJ / 2 144 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,04 g |
Tuky | 64,25 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 201 mg |
Sodík | 4,87 g |
Sůl | 12,15 g |
Sacharidy | 322,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kyslú kapustu narežeme, posypeme múkou, práškom do pečiva, osolíme a dvoma rukami ( prstami ) pretrasieme múku s kapustou.
Krok 2: Pridáme rozpustené maslo a premiesime.
Krok 3: Pomaly lejeme kefír ( trocha kefíru necháme na potretie ) a zároveň miesime, aby sme dostali stredne pevné cesto ( kefíru len toľko, aby cesto sa dalo vaľkať ).
Krok 4: Cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát a prenesieme na vymazaný plech. Potrieme zvyškom kefíru a pri strednej teplote pečieme asi 30 minut.
Krok 5: Upečený potrešnik narežeme a podávame teplý s hustými polievkami ( fazuľová, šošovicová, kapustnica...) alebo len s kyslým mliekom.
Zveřejněno 25. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Potrešnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7A4
Moje poznámka
Potrešnik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7A4
Nejnovější recepty
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 14 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 21 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno 2. 9. 2025 06:00:02
Burek z rýžového papíru
Přidáno 2. 9. 2025 05:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 11 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 11 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 11 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 11 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 12 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 12 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 13 hodinami
Tématické fráze:
gerok,
rohlíkové krekry sbylinkovým máslem,
fliačky se zelím po slovensky,
co je slovensky cmar,
fliačky s kapustou na sladko,
co je po slovensky cmar,
chacapuri na sladko,
slovensky cmar,
co je to cmar,
kefír a len,
fazulova polievka na kyselo po slovensky,
zelné flíčky na sladko,
flíčky se zelím na sladko,
fliacky s kapustou
Suroviny:
zelí kysané,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
kefír
Komentáře (12)
Jak to, že mi tohle uteklo? Takže ukládám k okmažité realizaci, to můžem, snad mi to i něco připomíná, jen nevím, co, ale přijdu na to
Teri,prosímtě,co je to po slovensky cmar? Mám recept na sýr.Musí to být něco tekutého,něco co přispěje ke sražení mléka na sýr.Jogurt to neni a asi ani kefír ne.Poraď
Pozri fliačky : http://www.toprecepty.cz/recept/3761-flicky-s-hlav...