Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 621 kJ / 626 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,04 g |
Tuky | 34,34 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 462 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 33,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme brambory, nakrájíme na tenčí plátky.
Krok 2: Na pánev nalejeme olej, takové množství, aby všechny brambory tak trochu plavaly a v tom oleji se vařily. Ve chvíli, kdy do oleje přidáváme brambory, by neměl být olej úplně horký, jen rozehřátý. K tomu přídáme nakrájenou cibuli (na kolečka), sůl, na středním plameni vaříme pod pokličkou, dokud brambory nezměknou. Brambory nemají být opečené, pouze měkké, aby se daly vařečkou rozmělnit na kousky.
Krok 3: Do mísy rozklepneme vejce, rozšleháme, přidáme sůl, pepř dle chuti.
Krok 4: Brambory scedíme a vmícháme do vajíček (plus lze přidat např. sýr, olivy...). Připravíme si pánev s menším množstvím oleje a rozžhavíme ji. Vyklopíme do ní vejce s brambory, opékáme na každé straně asi 5 minut. Otáčíme pomocí druhé pánve či talíře, viz video níže.
Zveřejněno 25. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tortilla de patatas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZNX
Moje poznámka
Tortilla de patatas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZNX
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Tématické fráze:
patatas,
tortilla recept,
brambory patata,
tortilla s cuketou,
tortilla recepty,
tortila video,
patatas recept,
tortila recept video,
youtube video recepty,
tortilla recept video,
spanelska patata,
youtube.com příprava tortily video,
video recept na tortilu,
tortila recept,
tortilla de paptatas,
patata brambora,
recepty na tortily,
tortilla,
tortilha de batata,
youtube videorecepty
Suroviny:
brambory,
vejce,
cibule,
sůl,
pepř,
olej olivový,
špenát,
sýr,
klobása,
sýr balkánský,
olivy,
šunka
Komentáře (8)
Správna kritika bolí (hoci ja som sa snažila len komentovať a informovať...).
Vůbec nechápu, co řešíte. Btw. já jsem netvrdila, že tam má být španělský olej ze zakázané řepky, já to vařila v ČR
Tímto s Vámi končím debatu, protože mě nebavíte
Je mi ľúto, ale nemáte pravdu. Ja tu (v Španielsku) žijem viac ako 30 (tridsať) rokov a zhodou okolností Tortilla de patata patrí medzi moje špeciality (mám na mysli výskum a jej typické i netypické kombinácie) a musím Vám oznámiť, že nemáte pravdu. Tortilla de patata je len Tortilla de patata a nie je základom pre žiadnu inú omeletu.
Ten Váš dodatok o neregistrovaných špecialistkách je len ďalší dôkaz o Vašej neinformovanosti.
Nebola by som nič komentovala, keby som to nemala 100 % overené...!
Na dotaz o oleji ste nereagovala...! Ten klasický olej je z repky olejky, ten ktorý je v Španielsku zakázané vyrábať už 30 rokov?
Poznámku o oleji raději nebudu komentovat
Miluju takové specialistky, hlavně ty neregistrované
"lze použít ale i klasický"?
Jediný, ktorý sa na varenie používa je olivový a tak nerozumiem, čo chcela tým povedať.
Tortilla de patata je omeleta, v ktorej nie je okrem vajec a zemiakov nič iné. Ak sa pridá napr. cibuľa, tak je to Tortilla de patata y cebolla. V omelete nikdy! nebýva syr a ani olivy. To je možno variácia autorky, ale v Španielsku taká verzia neexistuje.
Existuje omeleta so špenátom (Tortilla de espinacas), so šampiňónmi (Tortilla de champiňones), s cuketou (Tortilla de calabacín), ale neexistuje so syrom alebo s olivami.