Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 159 kJ / 994 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,25 g |
| Tuky | 88,50 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 370 mg |
| Sodík | 391 mg |
| Sůl | 0,49 g |
| Sacharidy | 14,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme.
Krok 2: Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila.
Krok 3: Na plech si dáme pečící papír, který lehce potřeme olivovým olejem a položíme na něj kůží dolů porce štiky.
Krok 4: Lehce opepříme čerstvě mletým pepřem.
Krok 5: Na každou porci štiky položíme silnější plátek másla.
Krok 6: Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 15 minut na plný výkon (plynová trouba).
Krok 7: Po 15 minutách opatrně porce štiky otočíme kůží nahoru a pečeme dalších 15 minut opět na plný výkon.
Krok 8: Během pečení si připravíme přílohu a křenový přeliv.
Krok 9: Na křenový přeliv dáme do malého kastrůlku rozpustit lžíci másla, do kterého vložíme nastrouhaný křen (cca 1 polévkovou lžíci).
Krok 10: Po lehkém orestování přidáme kelímek poctivé smetany a necháme lehce probublávat, dokud nám lehkým vyvařením smetana nezhoustne.
Krok 11: Následně přecedíme a vznikne nám velmi jemný a hladký křenovo-smetanový přeliv, který udržujeme teplý.
Krok 12: Na přílohu použijeme malé vařené brambory, které opečeme na másle a následně je ochutíme čerstvě nasekaným rozmarýnem a majoránkou.
Krok 13: Porci štiky servírujeme na opečené brambory a bohatě doplníme křenovým přelivem.
Zveřejněno 8. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená štika s křenovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kln
Moje poznámka
Pečená štika s křenovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kln
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 10 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 10 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 11 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 4 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 4 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 5 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 6 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 8 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 8 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 9 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 9 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 9 hodinami
Tématické fráze:
pečená štika,
pečená štika v troubě,
pečená štika recepty,
jak zabít štiku,
štika pečená v troubě,
recept na pecenou štiku,
recept štika pečená,
jak dlouho se peče štika,
pečení štiky,
štika recept,
štika pečená,
peceni stika,
pečená štika na zelenině,
doba pečení štiky,
recepty pečená štika,
krenovy preliv,
recept na stiku,
recept na pečenou štiku celou,
jak na stiky,
štika se smetanou
Suroviny:
štika,
křen strouhaný,
smetana 33%,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (23)
... někdy je potřeba "zabít" panelákovou nudu
...ani náznak hořkosti, jen příjemná křenová pikantnost a smetanová jemnost
... výborný odhad - měla přesně 71 cm
Báječná bašta