

Uzené koleno s křenovým přelivem
Suroviny 4 porce velké
- 1 uzené koleno
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček pepře
- 2 bobkové listy
- Přeliv:
- 1 litr mléka
- 3 PL hladké mouky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- sklenička sterilovaného křenu nebo čerstvého strouhaného
Postup přípravy receptu
Koleno s kořením uvaříme ve vodě v tlakovém hrnci.
Odkostíme, nakrájíme na kousky.
Přeliv - mléko přelijeme do hrnce, trochu si necháme na zahuštění s moukou.
Osolíme, přidáme muškátový oříšek a přilijeme rozmíchanou mouku, mícháme do zhoustnutí, provaříme ještě asi deset minut na mírném ohni.
Odstavíme z plotny, přimícháme křen a necháme vychladit, sem tam promícháme.
Maso přelijeme přelivem.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s těstovinami nebo zeleninovým salátem. Toto jídlo se jí i za studena.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzené koleno s křenovým přelivem
-
Já si tedy tu křenovou omáčku za studena neumím moc představit, ale každému chutná něco jiného.
-
Kadlik:
-
Tak to je bašta,já bych v rámci diety taky těstoviny mít nemusela
+1
-
u nás je to spagetko to samé a těstoviny k tomu dávám hlavně kvůli dětem
-
Pro mě ten recept končí slovem - odkostíme....
pak by následovalo - s chlebem a křenem sežereme....
-
Radulko, tak přesně takhle dělám koleno a muž ho nejradši, jak píšeš, za studena, jen s čerstvým chlebem. Je schopný celý to koleno i s velkým nastrouhaným křenem sežr...píp
.
.spapat sám ...
- jo příloha jiná prý je k tomu škoda
, jinak