Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná vejce s tvarůžky

Výrazný předkrm pro milovníky sýrových chutí a zdravých tvarůžků. Hodí se na pohoštění, piknik i jako netradiční součást studeného bufetu. Plněná vejce patří k oblíbeným pochoutkám které nikdy neomrzí.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 497 kJ /
1 075 kcal
Bílkoviny88,20 g
Tuky74,44 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 2,97 g
Sůl7,11 g
Sacharidy12,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Oloupeme, rozpůlíme a žloutky vyndáme do misky. Krok 2: Přidáme máslo pokojové teploty, smetanu, hořčici podle chuti, opatrně osolíme a našleháme jemný krém. Krok 3: Vmícháme nadrobno pokrájené nebo nastrouhané tvarůžky a pažitku. Krok 4: Naplníme bílkové misky. Je-li třeba, opatrně jim seřízneme dno, aby lépe stály. Krok 5: Na talíři doplníme plněná vejce ledovým salátem a rajčátky.

Zveřejněno 14. 3. 2013

Poznámka autorky maris

Doufám, že s blížícími se Velikonocemi vám tato varianta plněných vajec přijde vhod.

Kdo má rád ostřejší, nahradí plnotučnou hořčici dijonskou.

Zdroj: inspirace v magazínu Albert / www.tvaruzky.cz /

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vejce s tvarůžky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJRw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vejce s tvarůžky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJRw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je to zajímavé a dobré. 😊

Hella: děkuji a děkuji i za připomenutí, už jsme je dlouho neměli, musím brzy zopakovat🙂

savlinka: Jani, moc děkuju nejen za vyzkoušení ale i za fotku;-):-K

Dnes jsem udělala tuto dobrotu;-)

Jako namalované :yes::-K

Moc pěkný nápad na Velikonoce;-):-p:-p

Bibinka: Bibi děkuju, doufám, že si pochutnáte;-):-p:-)

Ivana Ch: Ivanko, moc děkuju za vyzkoušení a mám radost, že jste spokojení:-);-)

Tak já na velikonoce nečekala, vajíčka jsou na dnešní možná večeři, ale musím říct že jsou hodně jedlá, určitě budou častěji, vajíček mám dost, od slepiček, tak proč né :-p:-p::yes::yes::-K:-K

maris:Maris, toto mi z nějakého důvodu uniklo, to by byla velká škoda, po Velikonocích zaručeně ty vajíčka spáchám;-) Máš 19.bod:yes:

Moc vám všem děkuji za milé komentáře a doufám, že až nebudete vědět po Velikonocích co s vajíčky, tak si na recept vzpomenete;-):-)

Já to tam také viděla a hned mě to zaujalo, ale ty Maris máš hezčí fotečky než v Albertovi :yes:

To vypadá nejen krásně, jako ostatně každá tvoje fotka, ale i chutně:yes:+

Joo, já jsem to viděla v tom magazínu, jen si nevzpomenu kdy! Paráda, Maruško!:yes:

:-p Krásně voňavá inspirace na Velikonoce :yes::yes:

Tématické fráze:
plněná vejce, plněná vejce recept, plněné vejce, recept na plněná vejce, recepty z vajec, plnena vejce plnotucna hrcice, rajčata plněná tvarůžky, plnena vajce, rajcata s tvaružkama, vajíčka plněná tvarůžky, plněné vejce tvarůžkama, recept na plněné vejce, tvaružky s bučkem, tvarůžky, plněná rajčata s tvarůžky, plněné vejce recept, recept plněná vejce, co s vajíčky po velikonocích, plněná vajíčka, vejce plněné

Suroviny:
vejce, sýr tvarůžky kulaté, máslo, smetana zakysaná, hořčice plnotučná, pažitka, sůl, salát ledový, rajče cherry

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu