Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Hodnocení receptu je 4,2 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sirotek

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 9

9

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie852 kJ /
204 kcal
Bílkoviny8,76 g
Tuky5,18 g
Vláknina19,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,56 g
Sacharidy22,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do papiňáku dám kuřecí hřbety, zaliju 4 litry vody, uzavřu a nechám od doby varu cca 20 minut. Vypnu, po zchlazení otevřu a přecedím, vývar si odstavím. Krok 2: Připravím si hrnec, ve kterém budu polévku vařit, zpěním si 2-3 lžíce másla, na to dám pokrájenou (nebo nahrubo nastrouhanou) mrkev, orestuju ji, zaliju scezeným vývarem a přidám zbytek zaleniny, také koření, dle chuti dosolím, nebo přidám mletý bílý pepř. Krok 3: Dovařím ještě tak půl hodinky, na závěr ozdobím polévku kudrnkou (petrželkou). Krok 4: Pak si zadělám těsto ze 4 vajec (mám svoje domácí) a vyválím těsto. Krok 5: Z proschlého těsta je pokrájím a hlavně je uvařím zvlášť v osolené vodě, až plavou navrchu, zcedím je, propláchnu vodou a aby se nelepily, zakápnu je olejem a promíchám.

Jak nakrájet domácí nudle

Zveřejněno 21. 3. 2013

Poznámka autorky sirotek

Je důležité uvařit nudle zvlášt, aby se nám polévka nezakalila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBM4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LBM4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

no jo ale já nemám papinák dá se polivka uvařit i v hrnci :-D

x.XXX.x: 😂🤣😂👍

Ivana Ch:Jo tak tohle by u nás doma neprošlo:-//:-),nejen že dělám ddomácí,ale taky čerstvý,nudle z mrazáku nee,když už se mi povede,že zadělám více,tak to usuším a mám na příště:-))

Souhlas, tohle není vývar, ale masoxový odvar :-D

tejaja: Máš naprostou pravdu, tohle není domácí vývar, ale polévka z masoxu. Vcelku proti němu nic nemám, ale do vývaru bych ho taky nedávala. Jenže z 5 až 6 kousků kostřiček a 4 l vody dobrý silný vývar nikdo neuvaří. A rozhodně ne v papiňáku, v němž se rychle uvaří maso, ale polévka se musí vařit pomalounku, jen táhnout, aby se z masa a kostí hezky všechno vylouhovalo. Na druhé straně proti gustu žádný dišputát. :-D

Jé, žížalko, to byl asi přenos myšlenek!:-O

Masoxové kostky jsou nutností, když někdo vaří vývar pouhých 20 minut v papiňáku. Masox zajistí, že to má aspoň nějakou chuť :-( Vývar se musí vařit pozvolna a dlouho, pak se z ingrediencí dostane to nejlepší, co v nich je. Chválím výrobu domácích nudlí :yes:

Já si domácí nudle i drobení dělám celý život, teď jsem si to maličko usnadnila, teda pro sebe.Udělané těstoviny hned všechny uvařím, nechám vychladnout, rozdělím do krabiček a zamrazím. Pak jenom vyndám krabičku z mrazáku, šoupnu do uvařené polévky a hotovo.

jarda Kadic: súhlasím, do domáceho vývaru domáce cestovinky, lenže ja by som domáci vývar rozhodne nekazila masoxom, predsa je to vývar z kostí a mäsa, načo ten masox ? :-(

rebeka:;-);-);-):-Kděkuji

Jana Pá:;-);-):-K

jarda Kadic::yes::yes::yes:

sirotek: krásný, čistý vývar.. skvělé;-):-):yes::yes:

jarda Kadic:, Jaroušku, díky, já jsem "nudlové pako";-( a tím pádem veškeré těstoviny, dělané doma;-(:-O, nedá se nic dělat, vyzkouším;-)

jarda Kadic: Do domácího vyvaru totiž patří DOMÁCÍ nudle,a ně jakýsi kupovaný slizký slepenec:-D:-D:yes:

Jana Pá: Já ho dělám takto:na vál si vysypu cca 20 dkg mouky(já dávám polohrubou) doprostřed udělám důlek,do něj rozklepnu vajíčko a přidám 1/2 skořápky vody, načež zpracuji že začátku vidličkou a potom rukou těsto,jako třeba na vánoční pečivo..Pak rozválím na tenkou placku a tu nechám zaschnout.Pozor na přeschnutí!Nato nožem řežu pásky široké tak,jak chci mít dlouhé nudle.Položím pár pásků na sebe a ostrým nožem krájím nudle zas tak,jak je chci mít široké.Opatrně je rozhodim po vále a nechám ještě chvíli schnout.Pak házím do vroucí osolené vody.Po u vaření procedim.Někdo je pak ještě promíchá s troškou oleje.A hle,nudle jsou hotové:yes::yes::yes::yes:

:no::no::no:

sirotek: No, to je ono:-D, sice si ukládám drobení, nudle atd., ale nedělám to;-), nemám čas:-O a pokud ho mám, tak ho využívám jinak;-), ale i přesto děkuji za radu:yes::-K

Tématické fráze:
kuřecí vývar s nudlemi, kuřecí vývar v papinaku, jak dlouho vařit kureci vyvar, aby se polévka nezakalila, vývar z masoxu, kuřecí vyvar, jak dlouho vařit vývar, vývar s nudlemi, jak dlouho delat vyvar, kučecí vývar, jak dlouho táhnout kuřecí vyvar, jak dlouho delat kureci vyvar, jak dlouho vařit vývar v papináku, kuřecí polévka v papiňáku, kuřecí vývar z papiňáku, jak dlouho varit kure v papinaku, jak dlouho se vari vývar v papiňáku, jak dlouho tahnout vyvar, vyvar z kurecich hrbetu, kuřecí vyvar z hrbetu

Suroviny:
hřbet kuřecí, cibule, celer, mrkev, petržel, kapusta, pórek, bobkový list, koření nové koření, masox, podravka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu