Hovězí guláš s chili

sirotek Kuchařka: sirotek

Doba přípravy: 2hod 8 porcí Hovězí maso 15 názorů

Suroviny

1,5 kg hovězí kližky
1 dl červeného suchého vína
2 kostky Masoxu
1 červená paprika
5 středně velkých cibulí
1 sáček mletého kmínu
1 sáček sladké papriky
10 kuliček jalovce
2 polévkové lžíce brusinkového džemu
8 polévkových lžic sladkého kečupu
mletý černý pepř
1 střední feferonka
hladká mouka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájím kližku, dám ji do hrnce na rozehřátý olej zatáhnout. Přidám 1 dl červeného suchého vína, 2 kostky masoxu, 1 červenou papriku pokrájenou na proužky, přiklopím a nechám dusit.

  2. Mezitím připravím na větší pánev 5 cibulí, na jemno pokrájených, osmahnu dozlatova, přidám 1 sáček mletého kmínu, 1 sáček sladké papriky, promíchám, podliji 2 dl vody, přidám 10 kuliček jalovce, 2 polévkové lžíce brusinkového džemu, 8 lžic sladkého kečupu, dle chuti černý mletý pepř, toto vše na pánvi nechám zhruba 5 min přejít varem.

  3. Takto upravenou směs z pánve přeliji do hrnce na maso a společně vše dusím, pokud maso nezměkne, průběžně podlévám.

  4. Těsně před dokončením guláše přidám 1 střední feferonku, kterou zbavím semínek, pokrájenou na jemno a nechám ještě tak 5 min přejít varem.

  5. Dle potřeby můžeme guláš zahustit 4 lžícemi hladké mouky. Jako přílohu jsem udělala Karlovarský knedlík, ale záleží na každém, co má raději, s čerstvým chlebem to také nechutná špatně.

Poznámka

Je fakt pálivý - spíš pro chlapy:-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš s chili

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    Drobek:Ježiš to jsem popleta;-)pišu chili,ale je tam ta dlouhá červená špičatá feferonka tu jsem tím myslela:-))děkuju za upozornění asi to poupravím,aby to každý pochopil:-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Tak nevím, přečet jsem to několikrát a to chili nějak nevidím.
    Ale jinak,jako guláš to hodnotím kladně. Jen kde je to chili? Kde se vzalo když se tam nedalo?

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    1974andrea:

    To není tlačenka?
    To je knedlík?
    Zřejmě si musím pořídit nové brýle...

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Guláš se považuje za maďarské národní jídlo.
    Tam nikto guláš nezahusťuje.
    Zajímá Vás guláš nebo mouka?

    Odpovědět

  •  Pavel Novotný Pavel Novotný(neregistrovaný)

    Když si tu kližku pokrájíte, jak chcete chodit?

    Pokrájím kližku!
    Mezitím připravím!

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    spagetka:Super:yes:,no kolínka u nás nejdou,leda tak špagety,ale ty zase na zcela jiný způsob:-))

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    1974andrea:No ani ten kmín není moc,ony se ty chutě snoubí......vážně je to mnam:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Gulášek dělám podobně a nyní mám v plánu udělat z líček. Kořeníme stejně, taky se mi ho zdá akorát, každý musí kořenit dle sebe. Muž si to ještě přiostří chlli kořením nebo tabascem. Kečup vynechávám, ale ta marmeláda je v tom pikantní.:-p:yes: Jako příloha u nás budou kolínka, neb se u nás k těmto jídlům jedí ve velkém ;-):-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já nejdřív myslela, že ten guláš je podáván s tlačenkou:-O, ale jsou to knedle:-D Kmínu bych tolik taky nedala, ale sáček papriky se mi nezdá moc, bývá to kolem 30g ;-)

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    x.XXX.x:No jsme s mužíčkem marod a byla chut na něco řízného...:-ptohle opravdu je,ale tak pokud si dáte kořeního dle své úvahy,nic nezkazíte si myslím,každý má ty chutový bunky jiný:-)):-)

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    karolína:Ne opravdu není,úplně v pohodě:-),sem to nepochopila já:-)vážně je to akorát,je mnamozní,ale asi bude pálit 2x:-))

    Odpovědět

  • karolína karolína(neregistrovaná)

    x.XXX.x: Přesně tak jsem to myslela, je toho moc:-K

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    sirotek: myslím (a myslím, že i Karolína to tak myslela), že toho koření je strašně moc! Dva celé sáčky? :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    karolína:No nám to tak stačí a přichutit se dá vždycky:-)

    Odpovědět

  • karolína karolína(neregistrovaná)

    No tak nevím, na množství masa to koření nesedí:-//

    Odpovědět

Tématické fráze: guláš zadělaný chlebem jak zadelat gulas chlebem chiliguláš hovězí chili jak zadělat gulas guláš podle karolíny hovězí na chili chilli guláš recepty zadělání guláše recept hovezi chilli gulas hovezi gulas s jalapenos chili dort rewcepty zadělání guláše chlebem zadelat gulas chlebem hovězí líčka podle karolíny gulas od karoliny chili guláš z krku jak se zbavím pálivosti guláše zaděláme chlebem

Zapomněl/a jsem heslo