Hovězí guláš s chili

sirotek Kuchařka: sirotek

Doba přípravy: 2hod 8 porcí Hovězí maso 15 názorů

Suroviny

1,5 kg hovězí kližky
1 dl červeného suchého vína
2 kostky Masoxu
1 červená paprika
5 středně velkých cibulí
1 sáček mletého kmínu
1 sáček sladké papriky
10 kuliček jalovce
2 polévkové lžíce brusinkového džemu
8 polévkových lžic sladkého kečupu
mletý černý pepř
1 střední feferonka
hladká mouka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájím kližku, dám ji do hrnce na rozehřátý olej zatáhnout. Přidám 1 dl červeného suchého vína, 2 kostky masoxu, 1 červenou papriku pokrájenou na proužky, přiklopím a nechám dusit.

  2. Mezitím připravím na větší pánev 5 cibulí, na jemno pokrájených, osmahnu dozlatova, přidám 1 sáček mletého kmínu, 1 sáček sladké papriky, promíchám, podliji 2 dl vody, přidám 10 kuliček jalovce, 2 polévkové lžíce brusinkového džemu, 8 lžic sladkého kečupu, dle chuti černý mletý pepř, toto vše na pánvi nechám zhruba 5 min přejít varem.

  3. Takto upravenou směs z pánve přeliji do hrnce na maso a společně vše dusím, pokud maso nezměkne, průběžně podlévám.

  4. Těsně před dokončením guláše přidám 1 střední feferonku, kterou zbavím semínek, pokrájenou na jemno a nechám ještě tak 5 min přejít varem.

  5. Dle potřeby můžeme guláš zahustit 4 lžícemi hladké mouky. Jako přílohu jsem udělala Karlovarský knedlík, ale záleží na každém, co má raději, s čerstvým chlebem to také nechutná špatně.

Poznámka

Je fakt pálivý - spíš pro chlapy:-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš s chili

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    Drobek:Ježiš to jsem popleta;-)pišu chili,ale je tam ta dlouhá červená špičatá feferonka tu jsem tím myslela:-))děkuju za upozornění asi to poupravím,aby to každý pochopil:-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Tak nevím, přečet jsem to několikrát a to chili nějak nevidím.
    Ale jinak,jako guláš to hodnotím kladně. Jen kde je to chili? Kde se vzalo když se tam nedalo?

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    1974andrea:

    To není tlačenka?
    To je knedlík?
    Zřejmě si musím pořídit nové brýle...

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Guláš se považuje za maďarské národní jídlo.
    Tam nikto guláš nezahusťuje.
    Zajímá Vás guláš nebo mouka?

    Odpovědět

  •  Pavel Novotný Pavel Novotný(neregistrovaný)

    Když si tu kližku pokrájíte, jak chcete chodit?

    Pokrájím kližku!
    Mezitím připravím!

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    spagetka:Super:yes:,no kolínka u nás nejdou,leda tak špagety,ale ty zase na zcela jiný způsob:-))

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    1974andrea:No ani ten kmín není moc,ony se ty chutě snoubí......vážně je to mnam:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Gulášek dělám podobně a nyní mám v plánu udělat z líček. Kořeníme stejně, taky se mi ho zdá akorát, každý musí kořenit dle sebe. Muž si to ještě přiostří chlli kořením nebo tabascem. Kečup vynechávám, ale ta marmeláda je v tom pikantní.:-p:yes: Jako příloha u nás budou kolínka, neb se u nás k těmto jídlům jedí ve velkém ;-):-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já nejdřív myslela, že ten guláš je podáván s tlačenkou:-O, ale jsou to knedle:-D Kmínu bych tolik taky nedala, ale sáček papriky se mi nezdá moc, bývá to kolem 30g ;-)

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    x.XXX.x:No jsme s mužíčkem marod a byla chut na něco řízného...:-ptohle opravdu je,ale tak pokud si dáte kořeního dle své úvahy,nic nezkazíte si myslím,každý má ty chutový bunky jiný:-)):-)

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    karolína:Ne opravdu není,úplně v pohodě:-),sem to nepochopila já:-)vážně je to akorát,je mnamozní,ale asi bude pálit 2x:-))

    Odpovědět

  • karolína karolína(neregistrovaná)

    x.XXX.x: Přesně tak jsem to myslela, je toho moc:-K

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    sirotek: myslím (a myslím, že i Karolína to tak myslela), že toho koření je strašně moc! Dva celé sáčky? :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • sirotek sirotek(autorka receptu)

    karolína:No nám to tak stačí a přichutit se dá vždycky:-)

    Odpovědět

  • karolína karolína(neregistrovaná)

    No tak nevím, na množství masa to koření nesedí:-//

    Odpovědět

Tématické fráze: guláš zadělaný chlebem jak zadelat gulas chlebem chilli guláš chiliguláš hovězí chili jak zadělat gulas chilli guláš recept guláš podle karolíny hovězí na chili chilli guláš recepty zadělání guláše recept hovezi chilli gulas hovezi gulas s jalapenos chili dort rewcepty zadělání guláše chlebem zadelat gulas chlebem hovězí líčka podle karolíny gulas od karoliny chili guláš z krku

Zapomněl/a jsem heslo