Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 522 kJ / 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,23 g |
Tuky | 42,61 g |
Vláknina | 12,23 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 884 mg |
Sůl | 2,17 g |
Sacharidy | 35,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrole si rozehřejeme olej.
Krok 2: Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa.
Krok 3: Trochu to podlejeme a přidáme půl nastouhané zeleniny, na to položíme osolené o opepřené(já použila bílý pepř) plátky masa a zasypeme zbytkem zeleniny.
Krok 4: Celé to zalejeme vodou nebo jemným vývarem, aby to bylo potopené.
Krok 5: Vaříme minimálně 1,5 hodiny, potom vyndáme plátky masa, kuličky pepře, nového koření a bobk.listy.
Krok 6: V kastrolu zbyde zelenina ve vývaru, kterou rozmixujeme a přidáme smetanu.
Krok 7: Dochutíme zbytkem citonu, octa a cukru.
Krok 8: Podle chuti přidáme sůl. Když se nám bude zdát omáčka řídká, tak zahustíme záklechtkou(trocha hl.mouky+voda nebo mléko) a chvíli na mírném ohni povaříme. Dobrou chuť!!
Zveřejněno 31. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGVE
Moje poznámka
Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGVE
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 13 minutami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 2 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 5 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 6 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 3 minutami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 15 minutami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 19 minutami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 37 minutami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 47 minutami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 3 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 3 hodinami
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 3 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty svíčková hovězí,
hovězí svíčková recepty,
recepty hovězí svíčková,
hovězí svíčková,
recept hovezi svickova,
hovězí svíčková v troubě,
svičkova hovězi,
recepty z hovezi svickove,
hovezí maso na svíčkovou,
svíčková v troubě nebo v hrnci,
hovězí svíčková recept,
hovězí svíčková maso recepty,
svíčková pro začátečníky,
čína z hovězí svíčkové,
svickova z hoveziho masa,
svíčková dělaná v troubě,
svíčková omáčka pro začátečníky,
svíčková z hovězích plátků,
svíčková z hovězího,
vaříme z hovězí svíčkové
Suroviny:
plátek hovězí,
sůl,
olej,
cibule,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
šťáva citronová,
ocet,
hořčice plnotučná,
mrkev,
petržel,
celer,
smetana sladká
Komentáře (11)
Jelikož jsi jí sem dala pro začátečníky, tak pro ty je jednoduchá. Dávám ti toho 1.boda
Tento jednoduchý recept si určitě najde své příznivce a zcela jistě chutná výborně.