Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 522 kJ / 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,23 g |
Tuky | 42,61 g |
Vláknina | 12,23 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 884 mg |
Sůl | 2,17 g |
Sacharidy | 35,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrole si rozehřejeme olej.
Krok 2: Zpěníme cibulku přidáme hořčici, pepř, nové koření, sůl, bobkový list, půl lžíce cukru, půl lžíce citonové šťávy a půl lžíce octa.
Krok 3: Trochu to podlejeme a přidáme půl nastouhané zeleniny, na to položíme osolené o opepřené(já použila bílý pepř) plátky masa a zasypeme zbytkem zeleniny.
Krok 4: Celé to zalejeme vodou nebo jemným vývarem, aby to bylo potopené.
Krok 5: Vaříme minimálně 1,5 hodiny, potom vyndáme plátky masa, kuličky pepře, nového koření a bobk.listy.
Krok 6: V kastrolu zbyde zelenina ve vývaru, kterou rozmixujeme a přidáme smetanu.
Krok 7: Dochutíme zbytkem citonu, octa a cukru.
Krok 8: Podle chuti přidáme sůl. Když se nám bude zdát omáčka řídká, tak zahustíme záklechtkou(trocha hl.mouky+voda nebo mléko) a chvíli na mírném ohni povaříme. Dobrou chuť!!
Zveřejněno 31. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGVE
Moje poznámka
Hovězí svíčková v kastrole i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZGVE
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 4 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 4 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 4 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 5 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 5 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 6 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 7 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 7 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 7 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 7 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 7 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 8 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 9 hodinami
Tématické fráze:
recepty svíčková hovězí,
hovězí svíčková recepty,
recepty hovězí svíčková,
hovězí svíčková,
recept hovezi svickova,
hovězí svíčková v troubě,
svičkova hovězi,
recepty z hovezi svickove,
hovezí maso na svíčkovou,
svíčková v troubě nebo v hrnci,
hovězí svíčková recept,
hovězí svíčková maso recepty,
svíčková pro začátečníky,
čína z hovězí svíčkové,
svickova z hoveziho masa,
svíčková dělaná v troubě,
svíčková omáčka pro začátečníky,
svíčková z hovězích plátků,
svíčková z hovězího,
vaříme z hovězí svíčkové
Suroviny:
plátek hovězí,
sůl,
olej,
cibule,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
šťáva citronová,
ocet,
hořčice plnotučná,
mrkev,
petržel,
celer,
smetana sladká
Komentáře (11)
Jelikož jsi jí sem dala pro začátečníky, tak pro ty je jednoduchá. Dávám ti toho 1.boda
Tento jednoduchý recept si určitě najde své příznivce a zcela jistě chutná výborně.