Hovězí po čínsku

toprecepty.cz Kuchař:

Hovězí maso 12 názorů

32

Suroviny

5 plátků hovězího masa
1 velká cibule
5 malých zelených cibulek
Zálivka:
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce oleje
3 lžíce jablečného džusu
šťáva z 1/2 citronu
2 stroužky prolisovaného česneku
mletý zázvor
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na menší kousky, posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme zálivkou. Přes noc necháme uležet.

  2. Maso vložíme do rozehřáté trouby a pod pokličkou jej pečeme 15 minut. Snížíme teplotu a pečeme ještě 45 minut. Podáváme s rýží nebo s bramborem a zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí po čínsku

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no bibi 20 rokov dozadu je 1989....a uz vtedy sme tvrdili, ze uz nic nie je kvalitne...;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no ano oldo, ale v pripade ked idem piect v rure, tak som nemohla robit platky...aspon tak som si to vylozila...mozno som ozaj urobila chybu....ja som vychadzala z toho, ze som u thajca na rohu videla, ze on z peceneho kusiska masa krajal platky a aranzoval na tanier.

    Odpovědět

  • olda olda(neregistrovaná)

    jj, nerad bych vypadal velkopansky, ale za dobrou konzervu bych dal majlant! Chleba s vepřovým a cibulí ... Domácí konzervy, to není ono, nevím proč?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Oldo, na kvalitní konzervy bychom museli jít o 20 let zpátky:-!Teď jsem na dobrou nenarazila ani omylem, jen samé hnusy. Jo, bejvávalo.....

    Odpovědět

  • olda olda(neregistrovaná)

    No, děvčata, fakt nemáte typ na KVALITNÍ hovězí (vepřovou) konzervu? Já tu hovězí navrstvil s cibulí a paprikou (obojí nahrubo) do pekáče, zalil bešamelem a zapekl...

    Odpovědět

  • olda olda(neregistrovaná)

    No, číňani mají 11 základních způsobů krájení; na plátky-pchien (tloušťka 2mm, velikost 4x7cm), kousky-kchuaj (tloušťka 1cm, velikost 4x7cm) V obou případech se krájí po vlákně, aby se při míchání nepřelámaly... Tady je v rec. psáno "na menší kousky", proč ne. To jen to foto je trošku zavádějící...QQQ

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Možn by bylo v tomto případě lepší, kdyby hovězí bylo nakrájené na nudličky.;-)Přece jenom mu to trvá déle než změkne a v těch nudličkách by se to mohlo lépe nasáknout a čína je vždycky o malinkých kouskách-nebo se mýlím\,:-?

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no...ja si zalievku kupujem ako hotovku:-8, teraz som sa chcela striktne drzat receptu....a o tom dzuse som vededla, ze sa dava, ked ide do hotovky jablcny ocot, tak ma to nejako neprekvapilo. akurat ma prekvapilo, ze to hovazdie to nevedelo nejako na seba tie chute dostatocne naviazat. ako cinu som hovadzinu robila prvykrat a ako to tak vidim tak aj posledny....ale ta priloha bola zato fajna.

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    baby, ja davam co ciny vzdy: sojovu - kikkoman, med a dzus :yes: a ostatne menim podla chuti, alebo co chladnicka da :-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no...pre mna bol tento recept dost sklamanim...podla mnozstva komponentov, ktore isli do zalievky, som ocakavala nejaku delikatnejsiu chut. pacovala som to od soboty a aj tak sa ta chut nejako nevsiakla...no proste na taniery sme mali pecenu hovadzinu, ktora je sice fajn, ale ja som cakala hovadzie po cinsky;-(..a este kvoli farbe zalievky bola cierna ako ....no ale manzel zjedol vsetko do poslednej omrvinky ako vzdy a vraj si pochutil, tak teraz neviem. ako prilohu som chcela urobit thajske opekane rezance, ale sa mi nechcelo ist do obchodu a mala som iba mini penne, takze som v tomto smere improvizovala.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tak, vidím, že vybusna bude dělat zase hovězí!:-)) No, s tím medem jsem dnes experimentovala taky, sojovka tam taky byla. Ten džus, ty brďo, to jsem fakt zvědaváá!:-O A citron s česnekem a zázvor... jééé, to se těším, asi fakt koupím zítra hovězí:-/

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo