

Hovězí po čínsku
Suroviny
- 5 plátků hovězího masa
- 1 velká cibule
- 5 malých zelených cibulek
- Zálivka:
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce jablečného džusu
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- mletý zázvor
Postup přípravy receptu
Maso pokrájíme na menší kousky, posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme zálivkou. Přes noc necháme uležet.
Maso vložíme do rozehřáté trouby a pod pokličkou jej pečeme 15 minut. Snížíme teplotu a pečeme ještě 45 minut. Podáváme s rýží nebo s bramborem a zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí po čínsku
-
no bibi 20 rokov dozadu je 1989....a uz vtedy sme tvrdili, ze uz nic nie je kvalitne...
-
Oldo, proč ne domácí? Mrkněte!http://www.toprecepty.cz/recept/2895-veprova-konze...
-
no ano oldo, ale v pripade ked idem piect v rure, tak som nemohla robit platky...aspon tak som si to vylozila...mozno som ozaj urobila chybu....ja som vychadzala z toho, ze som u thajca na rohu videla, ze on z peceneho kusiska masa krajal platky a aranzoval na tanier.
-
jj, nerad bych vypadal velkopansky, ale za dobrou konzervu bych dal majlant! Chleba s vepřovým a cibulí ... Domácí konzervy, to není ono, nevím proč?
-
Oldo, na kvalitní konzervy bychom museli jít o 20 let zpátky
Teď jsem na dobrou nenarazila ani omylem, jen samé hnusy. Jo, bejvávalo.....
-
No, děvčata, fakt nemáte typ na KVALITNÍ hovězí (vepřovou) konzervu? Já tu hovězí navrstvil s cibulí a paprikou (obojí nahrubo) do pekáče, zalil bešamelem a zapekl...
-
No, číňani mají 11 základních způsobů krájení; na plátky-pchien (tloušťka 2mm, velikost 4x7cm), kousky-kchuaj (tloušťka 1cm, velikost 4x7cm) V obou případech se krájí po vlákně, aby se při míchání nepřelámaly... Tady je v rec. psáno "na menší kousky", proč ne. To jen to foto je trošku zavádějící...QQQ
-
Možn by bylo v tomto případě lepší, kdyby hovězí bylo nakrájené na nudličky.
Přece jenom mu to trvá déle než změkne a v těch nudličkách by se to mohlo lépe nasáknout a čína je vždycky o malinkých kouskách-nebo se mýlím\,
-
no...ja si zalievku kupujem ako hotovku
, teraz som sa chcela striktne drzat receptu....a o tom dzuse som vededla, ze sa dava, ked ide do hotovky jablcny ocot, tak ma to nejako neprekvapilo. akurat ma prekvapilo, ze to hovazdie to nevedelo nejako na seba tie chute dostatocne naviazat. ako cinu som hovadzinu robila prvykrat a ako to tak vidim tak aj posledny....ale ta priloha bola zato fajna.
-
baby, ja davam co ciny vzdy: sojovu - kikkoman, med a dzus
a ostatne menim podla chuti, alebo co chladnicka da
-
no...pre mna bol tento recept dost sklamanim...podla mnozstva komponentov, ktore isli do zalievky, som ocakavala nejaku delikatnejsiu chut. pacovala som to od soboty a aj tak sa ta chut nejako nevsiakla...no proste na taniery sme mali pecenu hovadzinu, ktora je sice fajn, ale ja som cakala hovadzie po cinsky
..a este kvoli farbe zalievky bola cierna ako ....no ale manzel zjedol vsetko do poslednej omrvinky ako vzdy a vraj si pochutil, tak teraz neviem. ako prilohu som chcela urobit thajske opekane rezance, ale sa mi nechcelo ist do obchodu a mala som iba mini penne, takze som v tomto smere improvizovala.
-
Tak, vidím, že vybusna bude dělat zase hovězí!
No, s tím medem jsem dnes experimentovala taky, sojovka tam taky byla. Ten džus, ty brďo, to jsem fakt zvědaváá!
A citron s česnekem a zázvor... jééé, to se těším, asi fakt koupím zítra hovězí