Ty nejlepší věnečky
Pokud také patříte k milovníkům věnečků, vyzkoušejte tento recept na pravé domácí, kterým se v žádné cukrárně nevyrovnají. Odpalované těsto v troubě krásně vyběhne a po upečení je plníme lahodným vanilkovým krémem.
Suroviny pro 50 kusů
50kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 499 kJ / 3 465 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,57 g |
Tuky | 135,54 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,62 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,62 g |
Sacharidy | 451,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme vodu a tuk a přivedeme k varu. Jakmile začne voda vařit, přidáme za stálého míchání mouku. Mícháme, dokud se těsto neodlepuje od stěn hrnce. Poté odstavíme a necháme směs vychladnout.
Krok 2: Do vychladlé směsi pak postupně zašleháváme za pomoci šlehače jednotlivě vajíčka.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 200 °C a na plech dáme pečicí papír.
Krok 4: Cukrářskou zdobičkou děláme z těsta malá kolečka na připravený plech. Dáme do trouby a pečeme cca 10 minut. Troubu během pečení neotvírejte. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 5: Na krém připravíme nejprve pudink. Do hrnce odlijeme necelý litr mléka, ve zbytku rozmícháme pudinkový prášek a ten vlijeme do vařícího mléka. Přidáme oba cukry. Jakmile začne pudink vařit, přidáme vejce a pořádně mícháme, aby se v pudinku nesrazilo.
Krok 6: Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Po vychladnutí zašleháme do pudingu máslo. Krém přendáme do zdobícího sáčku a plníme jím rozkrojené věnečky.
Zveřejněno 6. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ty nejlepší věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RKlz
Moje poznámka
Ty nejlepší věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RKlz
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 22 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 23 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 23 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 1 hodinou
Jablková pomazánka
Merylas před 1 hodinou
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 1 hodinou
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková polévka II
Kajkajak před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
schierl před 1 hodinou
Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
schierl před 1 hodinou
Jablkový závin z listového těsta
Iliis před 2 hodinami
Broskvový kompot
Sbotka před 3 hodinami
Tématické fráze:
věněčky recept,
nejlepší krém do věnečků,
věnečky,
nejlepší krém na věnečky,
nejlepší krém do do věnečků,
arašídové věnečky,
nejlepsi domaci venecky,
nejlepší odpalované věnečky,
žloutkové věnečky od ivy,
recept na věnecky,
jak se dělají věnečky,
nejlepší žloutkové věnečky,
recept venečky,
trubička na věnečky,
nejlepší recept,
kávový krém do věnečků,
moje nejlepši recepty,
lásky si važte už teď v mládí,
nejlepší pecene venecky,
věněčky recepty
Suroviny:
tuk,
mouka polohrubá,
voda,
vejce,
sůl,
mléko,
vejce,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr,
máslo
Komentáře (33)