Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 568 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,74 g |
Tuky | 81,30 g |
Vláknina | 24,25 g |
Cholesterol | 152 mg |
Sodík | 2,16 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 94,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího širšího kastrolu dáme rozehřát (ne rozpálit) sádlo (olej).
Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k sádlu. Mícháme, až cibule zesklovatí, pak přidáme očištěnou a na kolečka (1/2 cm) nakrájenou mrkev, na půlkolečka nakrájený kabanos, na plátky pokrájený česnek (1 stroužek ponecháme stranou) a na kostky nakrájené brambory.
Krok 3: Vše orestujeme, zasypeme hladkou moukou, řádně promícháme, přisypeme papriku, promícháme a zalijeme studenou vodou. Za častého promíchávání uvedeme do varu (konzistence by měla být jako zahuštěná polévka) a necháme asi 10 min. pomalu provařit.
Krok 4: Poté přidáme na kostky (asi 3x3 cm - ne menší) nakrájenou kapustu (bez košťálů), mírně osolíme, přidáme koření a pod pokličkou za občasného míchání dusíme asi 10 min.
Krok 5: Ke konci přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku pro vůni. Pak ochutnáme, jestliže je potřeba, tak ještě chvíli podusíme, dosolíme a můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Zveřejněno 17. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustový eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVP5
Moje poznámka
Kapustový eintopf
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZVP5
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 11 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 11 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 11 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborová polévka s houbami
martina.mickova88 před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 2 hodinami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 2 hodinami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 4 hodinami
Boloňské špagety
Toxic runner před 4 hodinami
Chilli hovězí
Antonausprag před 4 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 4 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 6 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 6 hodinami
Tématické fráze:
eintopf,
eintopf recept,
recepty s kapustou,
recept eintopf,
recept na eintopf,
eintopf recepty,
aintopf,
čočkový eintopf,
vaření v titanovém nádobí,
vaření v titanovém hrnci,
titanové nádobí recepty,
recepty eintopf,
recept s kapustou,
polévka eintopf,
recepty pro titanové nádobí,
recepty na eintopf,
jídlo eintopf,
titanové nádobí-recepty,
recepty titanové nádobí,
kapustový
Suroviny:
kapusta,
sádlo,
mouka hladká,
cibule,
česnek,
mrkev,
brambory,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
kabanos,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
kmín celý,
voda
Komentáře (56)
Díky i dalším kuchařinkám za to, jak recept pořád ožívá novými ingrediencemi a tak si krásně žije svým životem...
Veľký pozdrav a
(Prikladám nedokonalý dôkaz.)
Elizo
Pěkný recept... Kapustu máme rádi, takže ukládám. Prostě to umíš, no...
Od oběda chodím neobvykle často přes kuchyň
my to voláme kelový (pre cz kapustový) prívarok
dávam bodík
Miri, ty fotky jsou k "sežrání", normálka jsem z nich dostala hlad. A eintopfy mám moc ráda, mňam